Un veteran de război din Alba s-a vindecat de Coronavirus la 99 de ani. Povestea lui este impresionantă

Elena Avramescu, Aurora Popa 25.05.2021, 16:02
Un veteran de război din Alba s-a vindecat de Coronavirus la 99 de ani. Povestea lui este impresionantă

Veteran de război din Alba, vindecat de Coronavirus la 99 de ani. Este vorba despre Laurean Deac, un bărbat în vârstă de 99 de ani, care s-a vindecat de coronavirus după trei săptămâni de boală. În toată această perioadă a fost internat în Secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Alba Iulia.

Veteran de război din Alba, vindecat de Coronavirus la 99 de ani

În data de 26 aprilie, lui Laurean Deac i-a fost înmânat, la Sala Unirii din Alba Iulia, de către şeful Statului Major al Apărării primul cadou oferit de sărbătorile pascale în cadrul unei campanii destinate celor peste 2.600 de veterani aflaţi în viaţă.

Eroul Laurean Deac, din Alba Iulia, cel care a luptat pe frontul de Est în al Doilea Război Mondial şi a fost în prizonierat, timp de patru ani, în lagăre din Asia Mică, a trecut în ultimele trei săptămâni printr-o grea luptă de supravieţuire. Au fost zile grele de suferinţă, iar personalul medical din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase din Alba Iulia a fost reticent în privinţa vindecării sale, având în vedere evoluţia acestei boli, dar şi vârsta sa înaintată, găsim scris într-o postare publicată, marţi, pe pagina de Facebook a Cercului Militar Alba Iulia.

Veteran de razboi din Alba, vindecat de Coronavirus la 99 de ani
Veteran de razboi din Alba

Conform aceleiași surse, alături de veteranul de război au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi fiul şi nora sa.

Pentru veteranul de război, Laurean Deac, în această bătălie, nicio zi nu a fost ca alta. Nădejdea în Dumnezeu, rugăciunile celor dragi şi ai cunoscuţilor, mănunchi de gânduri bune îndreptate în permanenţă spre el din partea multor oameni, alături de grija deosebită de care a avut parte în spital, din partea întregului personal medical, ni-l redau, astăzi, sănătos şi victorios pe Laurean Deac, din războiul cu acest virus nemilos, mai găsim notat în postarea citată.

După ce a fost externat, Laurean Deac a vrut să se fotografieze în curtea Secţiei de Boli Infecţioase cu întreg personalul medical.

Mulţumesc lui Dumnezeu că m-a vindecat şi tuturor celor din spital care m-au îngrijit atât de bine. Astăzi, trăiesc minunea de a mă întoarce sănătos acasă şi să îi revăd pe toţi cei dragi, a spus Laurean Deac.

Urmăriți Impact.ro și pe