Ialomița: Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean este focar de Covid-19. Câte persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus

Daniela Alexandru 02.02.2021, 16:19
Ialomița: Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean este focar de Covid-19. Câte persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean este focar de Covid-19. În ciuda numărului scăzut de cazuri de Covid-19 care se înregistrează la nivel național mai sunt și cazuri în care se dezvoltă focare de boală. Secția de Boli Interne a Spitalului Județean Slobozia este în carantină după ce 33 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Cazurile grave au rămas să fie tratate la Spitalul Județean Slobozia, în timp ce bolnavii cu forme ușoare  au fost transferați către spitalele suport.

Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean este focar de Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Ialomița a decis să carantineze secția de Boli Interne a Spitalului Județean de Urgență Slobozia din cauza a 33 de persoane – 10 cadre medicale și 23 de pacienți –  care au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Autoritățile spun că focarul de boală ar fi fost cauzat de  una dintre infirmiere, femeia fiind confirmată cu Sars-Cov-2, însă asimptomatică.

Pacienții internați pe secție au fost transferați pe secția de Terapie Intensivă la spitalele suport COVID „Anghel Saligny” din Feteşti şi Spitalul Orăşenesc Ţăndărei precum şi la Spitalul Medgidia. Pacienții asimptomatici au fost externați la domiciliu și sunt în izolare. Potrivit reprezentanților spitalului internările au fost limitate pe Secția de Medicină Internă, cu excepția urgențelor.

Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean este focar de Covid-19
Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean a devenit focar de Covid-19

Circa 6000 de ialomițeni au fost vaccinați împotriva noului coronavirus

În ceea ce privește vaccinarea, în județul Ialomița, autorităţile au anunţat că aproximativ 6.000 de persoane au fost imunizate anti-COVID-19. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia s-au vaccinat în prima etapă 410 cadre medicale din totalul de 426 care şi-au exprimat opţiunea pentru vaccinarea împotriva COVID-19 iar din totalul de 850 de angajaţi, 111 se află sub supraveghere la domiciliu fiind confirmați ca purtători ai SARS-CoV-2.