Un vapor ucrainean a ajuns pe malul românesc și a lovit pontonul unei pensiuni pe brațul Chilia. Prima reacție a Poliției de Frontieră

Ioana Bucur 23.07.2022, 17:46
Un vapor ucrainean a ajuns pe malul românesc și a lovit pontonul unei pensiuni pe brațul Chilia. Prima reacție a Poliției de Frontieră

Incident naval bizar, sâmbătă după-amiază. Un vapor ucrainean a ajuns pe malul românesc și a lovit pontonul unei pensiuni pe brațul Chilia. După doar câteva minute de la producerea incidentului, un alt vas ucrainean a ajuns la fața locului și a „tras” nava din zonă. Primele informații transmise de Poliția de Frontieră și prefectul județului Tulcea.

Un vapor ucrainean a lovit pontonul unei pensiuni pe brațul Chilia

Un incident naval bizar, ce, deocamdată, rămâne fără explicații, s-a petrecut sâmbătă după-amiază. Un vapor ucrainean a ajuns pe malul românesc și a lovit pontonul unei pensiuni pe brațul Chilia, avariind cel puțin o ambarcațiune.

La doar câteva minute de la producerea incidentului, un remorcher a ajuns la fața locului și a „tras” nava din zona respectivă.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă Constanța, vaporul ucrainean, Chalsi, era la ancoră în zona Chilia Nouă, Ucraina, și, din motive deocamdată necunoscute, a început să plutească în derivă până pe malul românesc al braţului Chilia.

„Conform martorilor, un vapor ucrainean (Chalsi), care era „la ancoră” în zona Chilia Nouă (Ucraina), din motive încă necunoscute, a început să plutească în derivă până pe malul românesc al braţului Chilia unde a lovit pontonul unei pensiuni, avariind şi cel puţin o ambarcaţiune”, a transmis, sâmbătă, Garda de Coastă Constanţa.

Cargoul Chalsi este sub pavilion Palau şi aparţine armatorului BLACK SEA SHIPPING MANAGEMENT CO LTD ODESSA.

Prefectul județului Tulcea a transmis că, la acest moment, se fac cercetări de către Căpitănia Tulcea respectiv Poliţia de Frontieră, adăugând că, după cercetări, autorităţile competente vor veni cu mai multe informaţii.

„La acest moment se fac cercetari de către Căpitănia Tulcea respectiv Poliţia de Frontieră”, a transmis pentru News.ro prefectul judeţului Tulcea.

Ucraina, noi acuzații după ce Rusia a bombardat portul Odesa

Sâmbătă, Ucraina l-a acuzat pe Vladimir Putin că „a scuipat în față” ONU și Turcia prin bombardarea portului Odesa.

„A fost nevoie de mai puţin de 24 de ore pentru ca Federaţia Rusă să lanseze un atac cu rachete asupra portului Odesa pentru a pune sub semnul întrebării acordurile şi promisiunile făcute ONU şi Turcia în documentul semnat ieri la Istanbul”, se arată într-un comunicat al ambasadei ucrainene la Ankara, potrivit The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe Oleg Nikolenko a afirmat că, prin lansarea rachetelor în portul Odesa, Vladimir Putin „scuipă în faţa secretarului general al ONU Antonio Guterres şi a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan care au depus eforturi enorme pentru a încheia acest acord pentru care Ucraina este recunoscătoare”.

Urmăriți Impact.ro și pe