Un urs, zărit într-o pensiune din Băile Tuşnad, în timp ce altul se afla într-un magazin din localitate FOTO

Elena Avramescu 17.06.2021, 10:28
Un urs, zărit într-o pensiune din Băile Tuşnad, în timp ce altul se afla într-un magazin din localitate FOTO

Un urs, zărit într-o pensiune din Băile Tuşnad. Miercuri noaptea, jandarmii harghiteni au fost solicitaţi să intervină pentru îndepărtarea mai multor urşi, unul intrând într-o pensiune din Băile Tuşnad, provocând stricăciuni, iar un altul a intrat într-un magazin din aceeaşi localitatea.

Un urs, zărit într-o pensiune din Băile Tuşnad

În timp ce patrulau pe străzile din localitate, jandarmii au observat şi alţi urşi care au fost îndepărtaţi, în cele din urmă, în zona împădurită. Conform unui comunicat al Jandarmeriei Harghita, primul apel primit la 112 miercuri, a fost făcut de către o femeie la ora 23:26., în care anunţa prezenţa unui urs în interiorul unei pensiuni de pe strada Bradului din oraşul Băile Tuşnad.

La faţa locului a fost trimis de îndată un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, care însă nu a mai găsit ursul acolo. Animalul sălbatic a provocat stricăciuni, fiind mai mult decât probabil în căutare de hrană, a transmis Jandarmeria Harghita.

Cel de-al doilea apel a fost făcut la aproximativ o oră după miezul nopţii, atunci când un bărbat a semnalat prezenţa unui urs în faţa primăriei din aceeaşi localitate. Se pare că ursul chiar a reușit să spargă uşa unui magazin, după care a intrat în incinta acestuia.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil a ajuns în scurt timp la pe strada Oltului şi a îndepărtat din locul unde iniţial fusese semnalat doar un urs, era şi o ursoaică cu trei pui. Continuându-şi patrularea, echipajul de jandarmerie a mai observat urşi pe străzile din localitate şi aceştia fiind îndepărtaţi înspre zona împădurită, a mai spus sursa citată.

Imediat dupa aceste incidente, patrulele au mai rămas în oraş pentru o perioadă de timp, pentru a se asigura că pericolul nu mai este iminent. În plus, au fost anunţate autorităţile cu atribuţii în acest domeniu. Jandarmii țin să le reamintească oamenilor că este recomandat ca, atunci când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune imediat la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...