Un urs polar a fost surprins dormind pe un ghețar. Cum arată cea mai frumoasă fotografie a anului 2023

Ionuț Vieru 09.02.2024, 12:51

Premiul pentru cea mai frumoasă fotografie a anului 2023 a fost oferit fotografului amator britanic Nima Sarikhani. Acesta a reușit să surprindă un urs polar în timp ce dormea pe un ghețar.

Cea mai frumoasă fotografie a anului 2023

Premiul People’s Choice Photographer of the Year pentru „Wildlife Photographer of the Year” a mers anul trecut către fotograful britanic Nima Sarikhani.

Acesta a reușit să surprindă un urs polar în timp ce dormea pe un ghețar înalt. Sarikhani a făcut fotografia după trei zile în căutarea urșilor polari prin ceața deasă din arhipelagul Svalbard din Norvegia.

„Imaginea uluitoare și emoționantă a lui Sarikhani ne permite să vedem frumusețea și fragilitatea planetei noastre. Imaginea lui care provoacă gândirea este o reamintire clară a legăturii integrale dintre un animal și habitatul său și servește ca o reprezentare vizuală a impactului negativ al încălzirii climatice și al pierderii habitatului”, a precizat directorul Muzeului de Istorie Naturală, doctorul Douglas Gurr.

Publicul a avut de ales dintre 25 de fotografii, toate uluitoare, însă majoritatea au preferat ursul polar. În finală au ajuns alte poze demne de premiul cel mare.

Acestea scoteau în evidență o țestoasă fericită, doi lei care au grijă de un pui de leu, un stol de păsări și o fotografie cu aurora boreală. În total fiind cinci fotografii în finală. Toate acestea le puteți viziona în galeria foto de mai sus.

Citește și: Cele mai bune 18 imagini ale anului 2022. Topul făcut la Premiile Mondiale ale Fotografiei

Fotografia lui Daniel Dencescu
Fotografia lui Daniel Dencescu

Român premiat pentru una dintre cele mai frumoase fotografii

Fotografia de mai sus este realizată de românul Daniel Dencescu și a fost premiată cu mențiune la competiția People’s Choice Award. Acesta a petrecut ore întregi urmărind graurii în jurul orașului Roma.

„Îmi place să fotografiez pe vreme rea, când peisajul este acoperit de zăpadă, ceață sau pur și simplu sub un cer gri nesfârșit. Fotografia mea se bazează pe o abordare minimalistă, folosind spațiul negativ care își propune să reducă distracția prin eliminarea obiectelor care se află în afara subiectului principal.

Mi-am dezvoltat viziunea spre fotografia rafinată, cu compoziții, linii și forme minimaliste pentru a arăta o versiune abstractă a ceea ce vedem cu proprii noștri ochi.

Lucrările mele au fost publicate în diverse reviste de fotografie, inclusiv National Geographic Germania și au câștigat numeroase premii internaționale, în special primul loc la International Photography Awards, Fine Art Photography Awards, Minimalist Photography Awards, ND Awards, Prix de la Photography Paris și alte distincții la Life Framer și Black & White Spider Awards”, a spus artistul.

Citește și: Cum arată cea mai frumoasă fotografie cu Pământul. A fost făcută în urmă cu 50 de ani

Daniel Dencescu s-a născut pe data de 7 iulie 1985, iar în momentul de față locuiește în Frankfurt, Germania.

Urmăriți Impact.ro și pe