Un tramvai a luat foc la Timișoara. Era plin cu călători în momentul incidentului

Stan Filon 08.03.2023, 20:55
Un tramvai a luat foc la Timișoara. Era plin cu călători în momentul incidentului

Un tramvai plin cu călători a luat foc la Timișoara! Mijlocul de transport în comun este unul nou, din lotul celor produse în Turcia. Se pare că motorul a fost cel care a provocat incendiul. Pompierii au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

Un tramvai a luat foc la Timișoara

Timișoara a fost la un pas de tragedie, după ce un tramvai nou plin cu călători a luat foc în trafic. Motorul mijlocului de transport în comun s-a încins și a luat foc, provocând un incendiu de proporții. Pompierii au intervenit prompt, pentru stingerea incendiului.

Doar norocul a făcut ca nicio persoană să nu fie rănită în urma incendiului, iar cauza exactă a producerii acestuia urmează să fie stabilită. Tramvaiul Bozankaya, construit în Turcia, se afla pe traseu în faţa Palatului Administrativ, în apropiere de centrul oraşului Timişoara, când motorul acestuia a luat foc, iar de sub tramvai a ieşit fum.

Un tramvai a luat foc la Timisoara
Un tramvai a luat foc la Timisoara

Specialiștii de la Bozankaya vin în România pentru a cerceta incidentul

Reprezentanţii STPT au declarat că vatmanul a sesizat că tramvaiul s-a blocat pe linii şi şi-a anunţat colegii din dispecerat că urma să se retragă în depou, însă pe drum a luat foc motorul mijlocului de transport. Vatmanul a intervenit de urgenţă cu extinctorul, dar au fost chemaţi şi pompierii.

Cauza producerii incendiului va fi stabilită, se pare, de specialişti din cadrul fabricii Bozankaya. În momentul incidentului, în tramvai se aflau călători, însă nimeni nu a fost rănit. Până la finalul acestui an, încă cinci tramvaie ca cel care a luat foc urmează să ajungă la Timișoara, conform contractului.

Fiecare mijloc de transport costă 11,58 milioane de lei, cu TVA inclusă, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune. Toate costă aproape 50 de milioane de euro, din care mai bine de 80% reprezintă fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Regional, iar restul sumei va fi acoperită de municipalitate printr-un credit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...