Un român a desfăcut cu mâna șuruburi de la Podul din Brăila. Reacția oficială a CNAIR

Mihnea Tălău 30.08.2023, 19:35
Un român a desfăcut cu mâna șuruburi de la Podul din Brăila. Reacția oficială a CNAIR

Mândria politicienilor români, Podul din Brăila, are mari probleme. Un simplu cetățean a arătat pe rețelele de socializare cum unele șuruburi nu sunt strânse deloc, putând fi scoase cu mâna. Alte șuruburi sunt foarte puțin strânse încât pot fi desfăcute cu mâna.

Una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate vreodată în România

„Ce ai făcut, mă nene, mă? Tot podul așa este. Cade podul pe noi. Nimic nu-i strâns. E făcut la fantezie”, s-a mirat autorul filmării.

Podul peste Dunăre de la Brăila, reprezintă una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură realizate vreodată în România. Acest a fost inaugurat pe 6 iulie, circulația fiind deschisă, deși lucrările încă nu sunt încă complet finalizate.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) care are ar trebui să aibă în grijă Podul de la Brăila, spune că nu este niciun pericol ca acesta să se prăbușească.

„Pentru că, în mod normal, când sunt șuruburi, le iei dintr-un capăt și le strângi pe rând, pe fiecare. Probabil că au avut mai multe echipe. Echipele nu au fost împărțite pe sectoare, cum trebuie, și au omis, efectiv, să strângă anumite șuruburi. Să ia măsuri pentru a strânge aceste șuruburi. Nu există niciun risc ca podul să se prăbușească”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Podul este încă în posesia şi responsabilitatea constructorului

El a spus că podul nu a fost încă recepționat şi că acesta se află în continuare în posesia şi responsabilitatea constructorului.

„Până la momentul recepției, constructorul trebuie să rezolve toate neconformitățile, inclusiv să strângă toate șuruburile. Le-am cerut încă de ieri să verifice șuruburile, iar astăzi s-au apucat de treabă, strâng șuruburile slăbite şi le completează pe cele lipsă. Este însă jenant pentru un constructor de talia Webuild să aibă scăpări de genul acesta”, a conchis Alin Șerbănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...