Un preot român, considerat unul dintre cei mai talentați portretişti din țară. Cum arată portretul făcut Regelui Mihai

Elena Avramescu 15.10.2021, 12:31
Un preot român, considerat unul dintre cei mai talentați portretişti din țară. Cum arată portretul făcut Regelui Mihai

Preotul Cristian Dragomirescu este nepotul regretatului stareţ Teofil Bădoiu, fiind considerat unul dintre cei mai buni portretişti din ţara noastră, iar pasiunea şi-a descoperit-o încă de când era mic copil.

Un preot român, considerat unul dintre cei mai talentați portretişti din țară

A fost absolvent al Liceului de Artă Dinu Lipatti şi al Facultăţii de Teologie din Piteşti, iar acum este preot la o biserică din Ştefăneşti-Argeş. De curând, preotul Cristian Dragomirescu a avut un vernisaj unei expoziţii cu 38 dintre lucrările sale la Galeria „Art Coffee Cowork” din Piteşti, expoziția fiind văzută de sute de pasionaţi ai artei.

Mai mult, Cristian Dragomirescu a reușit să realizeze chiar şi un portret în mărime naturală al Regelui Mihai I, portret pe care i l-a prezentat personal fostului monarh în 1996.

Legat de pasiunea pentru portret, pot spune că e la fel de veche precum bucuria firească a unui copil în faţa unei jucării, întrucât primul portret al meu l-am desenat la vârsta de 4 ani si era un profil al mamei, în creion, surprins în timp ce făcea o prăjitură, mama mi-a povestit asta, a spus preotul Cristian Dragomirescu, potrivit Adevărul.

Un preot roman, considerat unul dintre cei mai talentatii portretisti din tara
Portret Regele Mihai

Se pare că părinţii săi au remarcat înclinaţia sa către desen, așa că au luat decizia de a-l înscrie la Liceul de Artă „Dinu Lipatti”. Astfel, Cristian Dragomirescu s-a remarcat rapid prin talentul său special pentru portretistică. Profesorii săi, printre care și pictorul Şerban Popescu, i-au remarcat capacitatea incredibilă de a realiza portrete cu o uşurinţă ieșită din comun. Cu toate acestea, după absolvirea liceului, Cristian Dragomirescu a ales să urmeze cursurile Facultăţii de Teologie de la Universitatea din Piteşti.

Între Religie si Artă nu pot spune că am ales pe una iar pe cealaltă am sacrificat-o, întrucât eu slujesc ca preot si totodată pictez icoane, portrete, lucrări abstracte, ca o altă formă de slujire a frumosului si a creaţiei Lui Dumnezeu!, a spus părintele Cristian Dragomirescu.

Urmăriți Impact.ro și pe