Un preot din România, amendat cu o sumă record. Ce a făcut în biserică

Rădulescu Valentin 06.04.2020, 08:25
Un preot din România, amendat cu o sumă record. Ce a făcut în biserică

Într-o perioadă dificilă pentru România s-au impus mai multe restricții de către autorități, totul cu scopul de a prevenii epidemia cu noul virus. Astfel, cine nu respectă măsurile este amendat. Acesta a fost și cazul unui preot, care nu a respectat măsurile impuse de ordonanța militară.

Un preot din România, amendat cu o sumă record

În plină pandemie, un preot de la o biserică aflată în Râmnicu Vâlcea ar fi lăsat ieri, în data de 5 aprilie, mai mulți bătrâni să intre în biserică. Acesta ar fi ținut Sfânta Liturghie din duminica Postului Mare. Potrivit antena3.ro, un echipaj al Poliției Locale a văzut bătrânii din interior și astfel, l-a amendat pe preot cu suma de 20.000 de lei. Totul deoarece acest lucru este interzis prin ordonanța militară. Totodată, imaginile cu acesta au apărut și pe Facebook, unde s-a spus că evenimentul ar fi avut loc la Biserica ”Sf. Mina” din Constanța, dar informațiile s-au dovedit a fi false, iar acest lucru s-ar fi petrecut, de fapt, în Râmnicul Vâlcea, așa cum a fost anunțat inițial.

“Organele Statului Polițist în acțiune: 20.000 lei amendă pentru un preot care nu respectă ordonanțele militare care trimit iobagii la muncă în Germania, permit activitatea din supermarketuri, dar nu permit Sf. Liturghie în duminica din Postul Mare. Obișnuiți-vă cu acest tip de dialog:
– Mi-a murit și mie soțul; să nu-l pomenesc, domnule?!
– NU AVEȚI VOIE, DOAMNĂ!”, a scris Iulian Capsali, în postarea sa pe rețelele de socializare.

Un preot din România, amendat cu o sumă record. Ce a făcut în biserică
Un preot din România, amendat cu o sumă record. Ce a făcut în biserică

Preot amendat în Iași

Acum ceva timp, polițiști au mai avut de face cu asemenea cazuri la o biserică din Iași. Un preot de la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului”, situată în satul Dumbrăvița, județul Iași, le-a permis credincioșilor să asiste la Sfânta Liturghie, aceștia fiind în număr de 52. Evenimentul a fost susținut de preotul paroh al bisericii, Penchiu Emanuel.

Polițiștii din cadrul Secției cu nr.6, s-a sesizat din oficiu, astfel încât au oprit slujba, iar preotul paroh a primit o amendă de 5.000 de lei. Persoanele prezente au fost de astfel evacuate din biserică. Amintim că ordonanța militară aplicată prevede măsuri stricte pentru organizarea nunților, botezurilor și a înmormântărilor, iar slujbele se fac fără accesul publicului.

„La data de 22 martie a.c., în jurul orei 09.35, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că într-o biserică, din comuna Ruginoasa, se desfăşurau activităţi religioase la care participau 52 de persoane. Având în vedere aceste aspecte, persoanele prezente au fost evacuate din biserică. De asemenea, s-a procedat la sancţionarea contravenţională a organizatorului, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Ordonanţei Militare nr. 1/2020” se arată potrivit reprezentanților I.P.J Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe