Un nou caz de colaborare între polițiști și infractori a fost descoperit. Ce mașini de lux avea omul legii

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne a anunțat joi că va adopta noi măsuri pentru a combate infracțiunile, în special cele realizate chiar de angajații din rândul instituțiilor din MAI. În ce context vin aceste schimbări?

Anunț de la MAI. Ce a făcut un angajat din instituție

Un ofițer de la combaterea criminalității organizate care s-a apropiat prea mult de un infractor, însă nu în sensul bun de a-l prinde și de a-l pedepsi a fost descoperit.  Este vorba despre ofițeru Robert Badea care apare în fotografii alături de alți interlopi cunoscuți din România, inclusv cel al Sportivilor și Corduneanu. Imaginile au fost postate într-un clip video, pe un canal de YouTube nou creat, ce poartă numele. Cazul a fost prezentat într-o ședință la sediul MAI de joi, chiar de către însuși Marcel Vela, care a luat la cunoștință faptele angajatului.

„Nu ne limităm să facem curățenie doar în afara instituției, suntem foarte atenți și la personalul din MAI. Un singur exemplu vreau să vă dau: un ofițer de la combaterea criminalității organizate, despre care aveam date și suspiciuni rezonabile că s-a aproiat prea mult de infractori – și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini – a fost pust la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informații clasificate și va fi sesizat Parchetul”, a spus Marcel Vela.

În acest sens, Marcel Vela spune că măsurile de prevenire, dar și de pedepsire a infracționalității vor fi mai aspru pedespsite. În clipul de pe YouTube este prezentat și un document în care Robert Badea obține din activități ilicite sume impresionante de bani, având un trai care nu poate fi justificat din activitățile de polițist (folosind autoturisme precum Porsche Panamera și BMW Seria 6 și având parte de concedii în destinații exotice”, scrie Digi 24.

„Nu tolerez asemenea comportamente, nu accept ca cei care trebuie să acționeze împotriva criminalității să fraternizeze cu infractorii (…) Sper ca în viitor presa și societatea civilă care a avut inițiativa de a strânge aceste fotografii și care au putut fi făcute publice pe YouTube – în paralel analizam și noi aspecte care nu erau tocmai corect”, a mai transmis Ministrul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI