Un politician din Austria s-a enervat când a auzit de cazul ursului Arthur. Ce i-a cerut prințului Emanuel

Nicu Stan 07.05.2021, 11:40
Un politician din Austria s-a enervat când a auzit de cazul ursului Arthur. Ce i-a cerut prințului Emanuel

Un politician din Austria s-a enervat când a auzit de cazul ursului Arthur. Ce i-a cerut prințului Emanuel Liechtenstein, vedeți în articolul de mai jos.

Prințul Emanuel de Liechtenstein, criticat dur în Austria. I s-a cerut să predea imediat carnetul de vânător

Un politician din Austria s-a enervat la culme când a auzit de scandalul ursului Arthur și i-a cerut un anumit lucru prințului Emanuel de Liechtenstein.

Prinţul care l-a împușcat pe ursul Arthur este criticat acum și în Austria, ţară în care locuieşte. Astfel, un deputat al partidului Verde din landul în care locuieşte prinţul i-a cerut acestuia să predea carnetul de vânător.

Alex Pinter l-a criticat pe printul care l-a impuscat pe Arthur
Alex Pinter l-a criticat pe printul care l-a impuscat pe Arthur

Moartea ursului Arthur a stârnit un val internațional de reacții

Uciderea ursului din România a declanşat multe reacţii, iar incidentul a fost relatat de presa din mai multe ţări.

Alex Pinter este numele deputatului austriac deranjat de scandalul uciderii ursului Arthur. Politicianul din Austria l-a criticat dur pe prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein pentru gestul său, în cadrul unei emisiuni TV.

Vânătoarea Reacția lui Alex Pinter

”Dacă în calitate de vânător nu eşti capabil sau nu vrei să diferenţiezi un urs mic de cel mai mare urs din Europa, este posibil să fie momentul potrivit pentru a preda carnetul de vânător (…) Vânătoarea de trofee face parte dintr-o vânătoare care aminteşte mai mult de Evul Mediu decât de secolul XXI”, a spus Alex Pinter în emisiunea respectivă.

Aceasta este cea mai recentă reacţie după uciderea ursului Arthur, vânătoare care a atras atenţia presei din întreaga lume.

Cazul ursului Arthur a ajuns și în SUA

Astfel, publicaţii şi televiziuni din Statele Unite până în Noua Zeelandă au tratat scandal uciderii ursului Arthur, iar jurnaliştii americani de la ABC News, spre exemplu, anunță că poliţia din țara noastră va trata, cel mai sigur, acest caz ca pe unul de braconaj.

De asemenea, în Marea Britanie, ziariştii de la The Guardian au scris şi ei despre uciderea ursului Arthur şi precizează că urşii bruni sunt o specie protejată, iar România a interzis în 2016 vânătoarea de trofee.

Ce spun fancezii despre cazul ursului Arthur

Cazul ursului Arthur a stârnit interes şi în Franţa. Le Figaro a scris că regele urşilor din Romania a fost ucis de un prinţ din Liechtenstein şi reaminteşte că în România se regăsește cea mai mare populaţie de urşi din UE.

Nemții de la Der Speigel nu au ratat nici ei subiectul uciderii lui Arthur, care a ajuns şi în Noua Zeelandă.

A fost deschis un dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur

Ziariștii de acolo amintesc faptul că Arthur a fost omorât într-o zonă teoretic protejată prin lege şi în care trăiesc unele dintre cele mai ameninţate specii de animale din UE.

Pe de altă parte, în România a fost deschis un dosar penal în cazul uciderii ursului Arthur. Dosarul este deschis pentru braconaj şi uz de armă. Dosarul a fost deschis la Parchetul din Târgu Secuiesc.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe