Un parlamentarul ieșean, ameninţat cu moartea dacă votează certificatul verde Covid-19: „Îţi dăm foc şi ţie şi familiei dacă trece”

Elena Avramescu 23.11.2021, 16:48
Un parlamentarul ieșean, ameninţat cu moartea dacă votează certificatul verde Covid-19: „Îţi dăm foc şi ţie şi familiei dacă trece”

Este vorba despre deputatul ieşean Alexandru Kocsis, care a fost ameninţat cu moartea recent. Fostul liberal a primit un mesaj pe numărul de telefon, prin care i se transmitea să nu voteze certificatul verde Covid-19, dacă nu, atât el, cât şi familia sa, vor fi răniţi.

Un parlamentarul ieșean, ameninţat cu moartea dacă votează certificatul verde

Ai grijă cum votezi legat de certificatul verde îţi dăm foc şi ţie şi familiei dacă trece. Orice acţiune e justificată suntem în legitimă apărare, este mesajul primit la ora de către parlamentarul ieşean de la un număr necunoscut.

Alexandru Kocsis a menționat că astăzi, 23 noiembrie 2021, a fost ziua în care a fost ameninţat, iar acesta nu este primul mesaj de acest fel. În plus, deputatul a transmis că doar o persoană care are „o minte bolnavă” poate să recurgă la asemenea gesturi.

Am primit nenumărate mesaje pe acest subiect, marea majoritate mesaje civilizate. Am încercat să dialoghez cu cei care şi-au expus bine punctul de vedere, cu argumente, le-am explicat punctul meu de vedere, le-am expus amendamentele pe care le-am depus la plx 545, dar niciodată nu am primit un mesaj de o asemenea agresivitate. Numai o minte bolnavă poate să scrie așa ceva, nicidecum un om îngrijorat, a spus parlamentarul Alexandru Kocsis, potrivit BZI.

Un parlamentarul iesean, amenintat cu moartea daca voteaza certificatul verde
Mesaj de amenintare

Deputatul a spus că toți cei 17 liberali care s-au dezafiliat deja de la grupul parlamentar al Partidului Național Liberal şi care au lipsit de la şedinţa de luni a Biroului Permanent Național al partidului în care a fost votată lista miniştrilor liberali în noul Cabinet Ciucă urmează să demisioneze astăzi din formaţiune.

Să ştiţi că am sperat până în ultima clipă. Nu doar eu, ci toţi cei 17 colegi liberali care ne-am dezafiliat, în semn de protest, din grupul parlamentar al PNL. Chiar am sperat că se vor trezi în al doisprezecelea ceas şi vor spune NU acestei cârdăşii cu PSD. La începutul lunii octombrie am fost 40 de parlamentari din PNL care am semnat scrisoarea deschisă prin care ceream renunţarea la orice discuţie cu PSD şi refacerea de urgenţă a coaliţiei de dreapta.

După ce apelul nostru a fost ignorat, 17 dintre cei 40 am mers mai departe şi ne-am dat demisia din grupul parlamentar. 23 au format un grup distinct care susţinea că soluţia este opoziţia din interiorul PNL, a scris Alexandru Kocsis-Cristea, luni seara, pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe