Un om de știință susține că moartea nu există. Ce crede de fapt despre viața de apoi

Iancu Andreea 10.08.2021, 10:30
Un om de știință susține că moartea nu există. Ce crede de fapt despre viața de apoi

Lumea în care trăim este înconjurată de mistere, pe care mulți cercetători încearcă de ani buni să le dezlege. Dacă pentru unele dintre ele au fost găsite răspunsuri plauzibile sau dovezi științifice, pentru altele încă se caută adevărul. Unul dintre subiectele care îi macină pe o parte dintre cercetători îl reprezintă moartea. Recent, un om de știință susține că moartea, acest fenomen ireversibil prin care trecem cu toții, nu există. Acesta a oferit mai multe explicații privind viața de apoi.

Motivul pentru care un om de știință susține că moartea nu există

Misterele Universului sunt felurite. De la fenomene aparent banale la chestiuni legate despre finalul nostru și al vieții pe Pământ, mulți cercetători au încercat să descopere răspunsuri pentru întrebările care macină omenirea. Recent, un om de știință a lansat o teorie interesantă, care susține că moartea nu există. Americanul se bazează pe un fenomen pe care îl numește biocentrism. Acesta este de părere că, în realitate, viața este cea care dă naștere Universului și nu complet invers.

Doctorul american Robert Lanza este de părere că moartea reprezintă doar o iluzie a conștiinței noastre, În timp ce religiile au numit moartea ca fiind singurul adevăr din viața noastră și posibilitatea de a trăi în viața de apoi drept un dar divin, omul de știință are o altă opinie. Acesta dezvăluie în cartea sa recent lansată, „Biocentrism: How Life and Consciousness are the Keys to Understanding the True Nature of the Universe” o teorie prin care explică de ce el crede că moartea nu există și este doar o construcție a minții noastre.

Un om de știință susține că moartea nu mai există
Cercetătorul consideră că viața este cea care dă naștere Universului

„Când murim, există o pauză în conexiunea liniară de timp și loc”

În noua sa carte, autorul afirmă că întreaga realitate reprezintă un construct al stării noastre de conștiență. Fenomenul este numit de Lanza biocentrism, o teorie prin care viața reprezintă cauza și nu efectul proceselor chimice care au loc în lume. Omul de știință crede că obiectele, spațiul și timpul ar fi doar forme ale percepției umane. În opinia autorului, biocentrismul dovedește că spațiul și timpul reprezintă instrumentele pe care mintea noastră le folosește pentru a aduna informații și a crea o experiență, asemenea unui limbaj special pentru conștiință.

Se pare că cercetătorul consideră că singurul motiv pentru care ne simțim vii este energia cu care funcționează creierul nostru. Exemplul pe care Lanza îl oferă este serialul TV. Moartea este pentru autor precum finalul unui serial TV. Poți experimenta diverse povești, personaje și finaluri din biblioteca pe care Universul o deține. În finalul lor suntem tot noi, consideră doctorul.

Conştienţa unui om este conservată la moarte sub forma unei energii de 20 de waţi, chiar dacă trupul este distrus. Când murim, există o pauză în conexiunea liniară de timp și loc. Și, în mod ciudat, conceptul nostru liniar de timp nu înseamnă nimic pentru natură, este de părere Lanza.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...