Personalitățile care și-au prezis moartea. Ce au spus despre propriul lor sfârșit

Iancu Andreea 02.08.2021, 15:23
Personalitățile care și-au prezis moartea. Ce au spus despre propriul lor sfârșit

Cu toții știm că, la un moment dat, această viață își va găsi sfârșitul, însă nimeni nu știe când va veni acesta. Totuși, există oameni care au reușit să își prezică propriul sfârșit. Printre personalitățile care și-au prezis moartea sunt celebrități atât din zona culturală, cât și sportivă. Nimeni nu s-ar fi gândit că vor reuși să nimerească exact momentul în care vor pleca dintre noi.

Care sunt personalitățile care și-au prezis moartea

Chiar dacă pentru unii reprezintă simple coincidențe, există oameni care au reușit să își dezvăluie propriul sfârșit înainte ca acesta să se întâmple. Totuși, unele voci susțin că oamenii spirituali reușesc să atingă această perfecțiune, făcând astfel posibilă aflarea momentului în care vor părăsi acest tărâm. Iată care sunt personalitățile care și-au prezis moartea, în întreaga lume existând o mulțime de astfel de situații neașteptate.

Și-a prezis sfârșitul pe Titanic

Povestea vasului Titanic a fost marcată de-a lungul timpului de numeroase legende și povești, iar una dintre ele este legată de ziaristul William Thomas Stead. Pasionat de ficțiune și ocultism, bărbatul a scris piesa „Scufundarea unui vas de linie”, în care dezvăluie chiar povestea unei nave care pleacă din Marea Britanie și se îndreaptă către New York. La fel ca în realitate, are loc o coliziune, iar oamenii aflați pe vas își pierd viața din cauza faptului că nu au existat suficiente bărci de salvare. La șase ani distanță, Stead scrie o piesă în care un vas se lovește de un iceberg. Ceea ce este cu adevărat incredibil este faptul că William Stead s-a numărat printre cei 1514 pasageri ai Titanicului care au murit după scufundare.

Cometa care i-a adus moartea

Mark Twain este unul dintre autorii americani cei mai cunoscuți, fiind studiat inclusiv de către elevi. Însă puțini cunosc cum a murit scriitorul. Născut în anul 1935, când cometa Halley a trecut foarte aproape de Pământ, autorul a afirmat la scurt timp că viața sa va fi curmată atunci când cometa va trece din nou aproape de Terra. Astfel, la vârsta de 76 de ani, cometa Haley a trecut din nou pe lângă Pământ, iar a doua zi scriitorul a murit din pricina unui atac de cord.

Care sunt personalitățile care și-au prezis moartea
Scriitorul american, Mark Twain

Sportivul care și-au prezis sfârșitul

Și povestea unor sportivi decedați a stârnit controverse în privința personalităților care și-au prezis moartea. Unul dintre cel mai buni jucători de baschet din istoria NBA, Pete Maravich, a făcut o declarație surprinzătoare la 4 ani de la debutul său în NBA. Acesta susținea că nu dorește să mai joace încă 10 ani deoarece va muri la vârsta de 40 de ani, după un atac de cord. Astfel, la data de 5 ianuarie 1988, când împlinise deja vârsta de 40 de ani, jucătorul de baschet a suferit de un atac de cord și a murit. Totul s-a petrecut în timpul unui meci cu prietenii. Potrivit medicilor care au făcut autopsia, sportivul avea probleme cardiace de multă vreme.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...