Un nume important din fotbal candidează la primăria Sectorului 5. Motivul inedit din spatele deciziei fostului sportiv

Ana Anitoiu 07.09.2022, 11:00
Un nume important din fotbal candidează la primăria Sectorului 5. Motivul inedit din spatele deciziei fostului sportiv

Un nume important din fotbal ar candida la primăria Sectorului 5, după ce funcția a rămas liberă în urma condamnării lui Cristian Popescu Piedone la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. În spatele deciziei fostului sportiv s-ar afla un motiv inedit.

Fostul sportiv care ar candida pentru funcția de primar al Sectorului 5

În prezent, interimatul la Sectorului 5 este asigurat de Ion Constantin Melcea, iar partidele politice își aleg candidații pentru a-l înlocui pe Cristian Popescu Piedone în funcția de primar. Data alegerilor nu a fost încă stabilită.

Ordinul prin care funcţia de primar al Sectorului 5 a fost declarată vacantă a fost semnat la data de 12 iunie de prefectul Capitalei, social-democratul Toni Greblă. Potrivit legii, Guvernul trebuie să organizeze alegeri parţiale în termen de 90 de zile.

Partidul Național Liberal ar miza pe Ilie Dumitrescu, fost fotbalist și antrenor. Întrucât s-a născut și a crescut în Sectorul 5, fostului sportiv i-ar fi surâs ideea de a candida pentru funcția de primar, conform replicaonline.ro.

Pe de altă parte, News.ro scria în luna iunie că favoritul PNL ar fi Mario De Mezzo, care în prezent ocupă funcția de director adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Un nume important din fotbal candideaza la primaria Sectorului 5
Ilie Dumitrescu

Pe cine ar propune PSD pentru funcția de primar al Sectorului 5

Candidatul din partea PSD ar fi Vlad Piedone, fiul fostului primar. Potrivit aceleiași surse, în favoarea lui ar fi intervenit pe lângă liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, patronului Antenelor, Dan Voiculescu.

Totuși, în luna iunie, surse din conducerea PSD citate de News.ro au spus că Marcel Ciolacu nu ar vrea ca partidul să își asocieze imaginea cu Piedone și că ar fi deranjat de atitudinea fostului primar, care ar fi început un lobby intens pentru candidatura fiului său, chiar din spatele gratiilor.

Marcel Ciolacu i-ar fi transmis lui Cristian Popescu Piedone că nu îi poate dicta candidatul, de la Rahova. În plus, liderul PSD le-ar fi spus colegilor săi, în mai multe ședințe, că vor stabili de comun acord candidatul, fără să le fie impus din exterior.

O altă variantă discutată în PSD la acea vreme era ca fiul lui Cristian Popescu Piedone să candideze din partea PPUSL. După ce a fost ales parlamentar pe listele PSD, Piedone junior a demisionat din partid şi s-a înscris în PPUSL, formațiune condusă din umbră de Dan Voiculescu. În 2020, fostul primar și-a obținut mandatul tot cu susținerea PPUSL.

Un alt candidat pe care l-ar putea susține PSD ar fi Rareș Hopincă, consilier general la primăria București din partea Partidului Social-Democrat, care ar avea legături de rudenie, din partea soției, cu Marcel Ciolacu, conform unor surse social-democrate citate de HotNews.ro.

Marcel Ciolacu l-ar fi vrut candidat la funcția de primar al Sectorului 5 pe Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei în Guvernul Grindeanu şi fost ministru al Comunicaţiilor în Guvernul Dăncilă. USR l-a ales pe liderul filialei Sector 5, Alexandru Dimitriu, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...