Primele contre între două nume mari ale coaliției. Ce au de împărțit Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan

Anca Manolica 06.09.2022, 15:58
Primele contre între două nume mari ale coaliției. Ce au de împărțit Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan

Replici acide între două nume mari ale coaliției. Liderul PSD Marcel Ciolacu i-a transmis ironic vicepreședintelui PNL Rareș Bogdan că îl așteaptă cu propuneri privind conducerea ANRE, după ce acesta din urmă a solicitat revocarea Consiliului de administrație, pentru modul defectuos în care a gestionat criza prețurilor la energie.

Marcel Ciolacu, atac la Rareș Bogdan în scandalul ANRE

Marcel Ciolacu a venit cu o replică acidă pentru Rareș Bogdan în scandalul ANRE. Acesta din urmă a solicitat demiterea conducerii Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), după ce compania a avut observații la ordonanța privind plafonarea prețurilor la energie, adoptată cu o zi înainte: „Subminează statul român, domnul Dumitru Chiriță, președintele ANRE, se joacă cu focul. Cer revocarea întregului Consiliu, răbdarea mea s-a încheiat”, a spus Rareș Bogdan.

Liderul social-democrat a transmis că mandatul conducerii se termină în luna octombrie și l-a invitat pe Rareş Bogdan să aducă propuneri de „un foarte bun specialist în energie” pentru ocuparea postului.

„Nu a fost niciun scandal (în coaliție privind demiterea conducerii ANRE – n.r.). Mie nu mi-a cerut nimeni în coaliţie. Ce pot să vă informez (..) că în octombrie echipa de conducere a ANRE îşi termină mandatul. Suntem oameni totuşi responsabili şi serioşi sau vorbim ca să vorbim?

Îl invit pe domnul Rareș Bogdan să vină cu un om, cu un foarte bun specialist în energie pentru viitorul președinte al ANRE. Și dacă CV-ul o să ne impresioneze pe mine şi pe colegii mei noi îl vom susţine în Parlament. Nu am nicio reţinere să găsim un specialist.”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce au de împărțit Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan
Ce au de împărțit Marcel Ciolacu și Rareș Bogdan

Ce se arată în varianta finală a Ordonanței de Urgență

Ordonanța care vizează plafonarea și compensarea prețurilor din energie a fost adoptată de Executiv, măsurile urmând a fi prelungite până pe 31 august 2023. În varianta finală a OUG, plafonul până la care Guvernul acordă compensări pentru energia electrică a fost micșorat de la 300 kWh/lună, la 255 kWh.

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a atras atenția Guvernului, printr-un aviz, că decizia luată ar putea duce la dispariția unor furnizori din piață. Ulterior, Rareș Bogdan a declarat pentru Digi24 că a cerut revocarea conducerii ANRE, care „subminează statul român și autoritatea Guvernului, a premierului și a nu mai puțin de 5 miniștri care au semnat această ordonanță”.

4 din 7 membri ai conducerii instituției vor termina mandatul în 23 octombrie, iar fiecare dintre cele două partide, PNL și PSD, vor aceste locuri pentru oamenii lor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...