Cristian Popescu Piedone lansează acuzații dure din spatele gratiilor. Fostul edil susține că îi sunt încălcate drepturile

Ana Anitoiu 02.09.2022, 20:12
Cristian Popescu Piedone lansează acuzații dure din spatele gratiilor. Fostul edil susține că îi sunt încălcate drepturile

Cristian Popescu Piedone lansează acuzații dure din spatele gratiilor. Fostul primar al Sectorului 5 al Capitalei susține că îi sunt încălcate drepturile, la câteva luni după ce Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Cum susține Cristian Popescu Piedone că îi sunt încălcate drepturile

Amintim că fostul primar a fost condamnat la închisoare la data de 12 mai 2022, după ce a fost acuzat că a semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare pentru clubul Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile referitoare la controlul după emiterea autorizaţiilor.

Acum, din spatele gratiilor, Cristian Popescu Piedone acuză o încălcare a drepturilor sale, din cauza faptului că președintele Curții de Apel București nu a trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție recursul în casație pe care el l-a formulat în urmă cu 85 de zile, la data de 9 iunie.

Cristian Popescu Piedone lanseaza acuzatii dure din spatele gratiilor
Cristian Popescu Piedone. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Recursul în casație reprezintă cale extraodinară de atac. Scopul acesteia este să supună ÎCCJ judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile. Însă, documentele încă nu au ajuns la instanță, potrivit unei cereri depuse de fostul primar, prin avocat, la Curtea de Apel București, joi, 1 septembrie.

Cristian Popescu Piedone, despre ce are de pierdut

Cristian Popescu Piedone a precizat că prin cererea de recurs în casație a formulat și o cerere de suspendare a executării pedepsei. Această solicitare nu poate fi judecată, în contextul în care dosarul nu a fost trimis încă de la CAB la ÎCCJ.

În această situație, fostul primar al Sectorului 5 se consideră prejudiciat în drepturile sale procesuale și cere conducerii Curții de Apel București să explice de ce nu a transmis dosarul cauzei la Înalta Curte de Casație și Justiție.

De judecarea recursului în casație ar putea depinde și caracterul de admisibilitate al unei eventuale acțiuni la Curtea Europeană a Drepturilor Omului a fostului edil. Prin urmare, Cristian Popescu Piedone reclamă faptul că prelungirea recursului în casație îl împiedică să se adreseze CEDO.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...