Un nou termen în dosarul Caracal, la Tribunalul Olt. S-a aflat de o nouă scrisoare trimisă de Dincă familiei Luizei. Ce a scris acolo

Elena Avramescu 20.01.2021, 19:08

Un nou termen în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că le-a răpit, violat și ucis pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșeanu a stat din nou față în față cu familiile celor două fete în sala de judecată.  Miercuri a avut loc un nou termen de judecată, la Tribunalul Olt, în procesul pe fond al lui Gheorghe Dincă. Între timp, familia Luizei a primit o nouă scrisoare de la Gheorghe Dincă în care spune că nu a ucis-o pe fată.

Un nou termen în dosarul Caracal

La termenul de miercuri, judecătoarea a pus în discuție încuvințarea unor probe, unele dintre el au fost administrate. În plus, avocații celor două familii implicate în dosar au soliciat noi probe precum: refacerea expertizelor și audierea unor martori. Cele mai multe dintre probele cerute au fost respinse însă de judecatoare. La ieșirea din fața instanței, bunicul Luizei Melencu a spus, din nou, că se încearcă ascunderea adevăraților vinovați din acest caz.

“Sunt chiar foarte dezamăgit. Ne așteptam la o judecată dreaptă, dar din câte vedem aici sunt anumite interese pe care instituțiile statului încearcă să le mușamalizeze” , a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei.

În plus, recent, familia Luizei Melencu a primit o nouă scrisoare de la Gheorghe Dincă în care le spune că fata trăiește, dar cineva a luat-o cu forța din locuința lui, iar el a fost obligat și amenințat să recunoască această crimă. Le-a scris patru pagini și i-a avertizat că vor avea de plătit 15 milioane de euro, ca să o răscumpere pe Luiza. Bunicul spune însă că cineva vrea să-i inducă în eroare.

Un nou termen in dosarul Caracal
Bunicul Luizei Melencu

“Pe zi ce trece ni se întărește convingerea că fetele au fost traficate”

“Mai degrabă e o parodie. E ceva de neluat în considerare. Multe lucruri din acea scrisoare nu aveau relevanță, nu aveau nicio importanță. Vor să ne inducă în eroare. Nu Dincă, ci cei care au interesul să nu se afle în realitate ce s-a întâmplat cu fetele pentru că suntem convinși, pe zi ce trece și la fiecare termen când venim ni se întărește convingerea că fetele au fost traficate” , a mai spus bunicul Luizei.

Totodată, procesul a iscat din nou un adevărat scandal între cele două familii. Avocații au avut discuții în contradictoriu în sala de judecată, iar familia Alexandrei a fost atacată în mod direct de avocata Carmen Obîrșanu. Mărturisirea a fost făcută de avocatul familiei Măceașeanu, Aurel Moldovan care nu a vrut să dea prea multe detalii.
”Atitudinea avocatei Obîrșanu, cu privire la familia Măceșanu rămâne neschimbată. O acuză în mod direct de anumite lucruri care nu se regăsesc, sunt doar supoziții, care nu suportă sau nu comportă anumite discuții. Această familie, deși este supărată, deși este tracasată că nu știu unde este fata și ce s-a întâmplat, este în continuare atacată vehement”, a spus avocatul familiei Măceșeanu, Aurel Moldovan.
La unul termenele precedente, avocata familiei Luizei a insinuat că mama Alexandrei ar avea legătură cu dispariția fetei. Gheorghe Dincă este acuzat în acest dosar de omor califcat, trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate, viol și profanare de cadavre. Următorul termen în dosarul Caracal a fost stabilit pentru 17 februarie.
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...