Un nou stadion se construiește în România. Va fi gata în mai 2021

Marian Cărăvan 29.09.2020, 14:30
Un nou stadion se construiește în România. Va fi gata în mai 2021

Infrastructura sportului românesc e pe noi coordonate. În ultimii ani s-au ridicat câteva stadioane moderne, sunt aproape de finalizare arenele pentru EURO 2020, iar în lucru se află un nou stadion de care va beneficia o prim-divizionară.

Un nou stadion se construiește în România. Luna mai 2021 aduce inaugurarea

În România se vorbește mult despre infrastructura sportivă. S-au făcut pași importanți în acest sens, s-au dat în folosință arene moderne, de care se vor bucura sportivii și, când li se va permite, și fanii sportului. În această perioadă se lucrează la un nou stadion în România. De acesta va beneficia una dintre formațiile angrenate în Liga 1 de fotbal. Stadionul pe care va juca Sepsi Sfântu Gheorghe face parte din avalanșa de proiecte care au apărut în ultima perioadă pentru construirea unor stadioane și săli de sport noi.

Se vorbește despre o inaugurare în primăvara anului viitor, mai exact în luna mai 2021. La cum se desfășoară ritmul lucărilor, sunt șanse mari ca angajamentele constructorilor să fie respectate. Noul stadion care se construiește în România, la Sfântu Gheorghe, vine să întregească infrastructura sportivă din țară. Nu poate fi decât îmbucurător că mai apare un stadion nou în România. Sepsi Sfântu Gheorghe, la fel ca orice altă echipă, merită un stadion modern, la nivelul secolului 21. La fel cum și suporterii merită. Noul stadion al echipei Sepsi se construiește cu fonduri oferite în special de guvernul de la Budapesta.

În România au apărut mai multe proiecte de stadioane și săli de sport noi, în orașe cu potențial sportiv, cum sunt Constanţa, Timişoara, Târgoviște, Sibiu, Pitești sau Bacău.

Ce cuprinde noul stadion din Sfântu Gheorghe

Noul stadion care se construiește în România, la Sfântu Gheorghe, va avea o capacitate de 8.400 de locuri. Dacă nu intervine nimic în procesul de execuție a lucrărilor, în luna mai 2021 am putea asista la inaugurarea arenei echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, ce se construiește cu fonduri venite în special din Ungaria, de la guvernul maghiar.

Stadionul echipei Sepsi va fi o arenă de Categoria a 4-a, cu o capacitate de 8.400 de locuri.

Pe noul stadion din Sfântu Gheorghe vor fi amplasate 10 cabine pentru comentatori. Transmisia TV a meciurilor va putea fi făcută cu până la 18 camere. Alte detalii tehnice ale noului stadion al echipei Sepsi: 144 de proiectoare vor fi montate pentru nocturnă; 4200 m cablu triax va fi desfăşurat în infrastructură.

Sepsi Sfântu Gheorghe a disputat în acest an finala Cupei României, pierdută cu 0-1 în fața celor de la FCSB.

 

Urmăriți Impact.ro și pe