Nu au cucerit niciun trofeu, dar își fac un super stadion. Va fi gata în mai puțin de un an

Marian Cărăvan 28.07.2020, 12:28

O formație din Liga 1 va beneficia în curând de o arenă modernă, care va respecta standardele impus de UEFA. Nu are niciun trofeu câștigat, însă asta nu i-a împiedicat pe oficialii clubului să viseze frumos.

Un super stadion se înalță în România. Capacitatea i-a fost extinsă

Se lucrează intens la una dintre arenele sportive din România, de care va beneficia o formație din Liga 1. O formație care nu are încă niciun trofeu în palmares, deși acum câteva zile a fost la un pas să-l obțină. Lucrurile se mișcă altfel la Sfântu Gheorghe, unde echipa locală Sepsi se va bucura în scurt timp de o arenă modernă, care respectă standardele impuse de UEFA. Construcţia de la noua arena a echipei Sepsi OSK este conformă noului plan, iar avansarea lucrărilor este vizibilă.

Mai mult, noul stadion va avea o capacitate de 8.400 de locuri, nu 8.000, cât se știa până acum.

„Suntem în grafic şi se lucrează intens. Eu spun că pe 1 mai 2021 totul va fi finalizat. Oamenii lucrează bine, dar lucrurile s-au întârziat un pic din cauza pandemiei. Patronul echipei este zi de zi acolo şi supervizează ce se întâmplă pe şantier.

O să fie o arenă frumoasă, cu 8.400, o arenă de Categoria a 4-a pe care se vor putea juca şi meciuri internaţionale”, a precizat Cornel Şfaiţer, preşedintele lui Sepsi, pentru Digi Sport.

Nu au cucerit niciun trofeu, dar își fac un super stadion. Va fi gata în mai puțin de un an Sursa foto: Digi Sport
Nu au cucerit niciun trofeu, dar își fac un super stadion. Va fi gata în mai puțin de un an Sursa foto: Digi Sport

Susținere directă din Ungaria pentru Sepsi

Finalista Cupei României primește aproximativ 6 milioane de euro anual din Ungaria, iar sumele sunt folosite aproape în totalitate pentru infrastructură. Astfel, se ridică la Sfântu Gheorghe o arenă modernă, care va fi mândria zonei. Totul e pregătit în cel mai mic detaliu, susține administratorul firmei care se ocupă de lucrări.

„În momentul de faţă structura de susţinere a sistemului de iluminat nocturn este montată în proporţie de 75%. În paralel, o echipă de tehnicieni montează cablurile pentru transmisia tv cu până la 18 telecamere, iar două echipe lucrează la turnarea planşeelor la cabinele de comentatori şi la definitivarea structurii acoperişului, dar şi la amenajarea spaţiilor de la parter

La un stadion modern nu se mai pot vedea cabluri întinse peste tot, aşa că nici la Sf. Gheorghe nu se va întâmpla. Vor fi 18 conectori pentru camerele de transmisie, trei pentru sala de conferinţe care vor putea filma simultan şi tot trei pentru flash interviuri. Stadionul va avea 8 cabine pentru comentatorii TV şi două pentru cei de la radio”, a precizat administratorul Claudiu Breban.

Urmăriți Impact.ro și pe