Un nou protest al șoferilor de la STB. Ce îi scoate în stradă pe sindicaliști

Mihnea Tălău 04.05.2022, 11:59
Un nou protest al șoferilor de la STB. Ce îi scoate în stradă pe sindicaliști

Sindicaliștii de la Societatea de Transport Bucureşti (STB) anunță că vor organiza, joi, 5 mai, un protest la sediul societății din cauza faptului că 222 de şoferi au fost daţi afară de companie, ca urmare a participării la greva din ianuarie. Angajații STB spun că este vorba de un abuz, motiv pentru care și declanșează protestul.

Protest la sediul STB față de concedierea a 222 de șoferi

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti organizează joi un protest la sediul Societăţii de Transport Bucureşti STB SA. Sindicaliştii protestează faţă de concedierea a 222 de şoferi STB care au participat la greva din ianuarie, declarată ilegală de justiţie chiar în ziua declanşării. Aceştia susţin că este vorba de un abuz, se arată în comunicatul transmis de organizatorii protestului.

Transportul în comun în Capitală a fost blocat, în perioada 20-25 ianuarie, ca urmare a unui protest inițiat de către angajații STB.  peste 700 de angajaţi din transportul public al Capitalei au protestat în curtea instituţiei. Aceștia au solicitat o majorare a salariilor, dat fiind inflația galopantă, având totodată reproșuri la adresa conducerii și cu privire la condițiile de muncă.

Care e valoarea pagubelor produse de cele cinci zile de grevă de la STB. Suma e uriasa. „Vor plăti din propriul buzunar” EXCLUSIV

Potrivit protestatarilor salariul minim al unui șofer STB este de 4.000 de lei. Sindicaliștii ar fi solicitat o majorare cu 10% a veniturilor.

Mai mult, protestatariii au solicitat și demisia directorului Regiei de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, deoarece nu au avut un dialog social cu acesta.

Greva a fost declarată ilegală de Tribunalul București

Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti au susţinut în repetate rânduri că nu este vorba de o grevă ci de o încetare voluntară a lucrului de către salariaţii de la STB SA şi au transmis că nu au iniţiat şi nu au organizat prezentul protest. Tribunalul Bucureşti a stabilit, atunci, că greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) este ilegală. Cu toate acestea, doar o parte din angajați au reluat lucrul. Șoferii care au ieșit ar fi fost în continuare amenințați de protestatari.

La sfârșitul lunii matie, peste 200 de angajați ai STB au fost concediați de către conducere, după greva de 5 zile din ianuarie.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...