STB angajează noi șoferi, după 5 zile de grevă generală. Adrian Criț: „Legea nu se negociază, legea se aplică”

Gabriela del Pupo 24.01.2022, 10:57
STB angajează noi șoferi, după 5 zile de grevă generală. Adrian Criț: „Legea nu se negociază, legea se aplică”

Directorul STB nu reușește să cadă la pace cu sindicaliștii și spune că hotărârea judecătorească nu poate fi negociată. Sindicaliștii nu au venit la întâlnirea cu membrii consiliului de Administrație după mai bine de 5 zile de grevă.

Legea nu se negociază

Legea nu se negociază, legea se aplică, spune directorul STB după ce sindicaliştii nu au venit la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului de Administraţie pentru identificarea unor soluții de reluare a activității.

Nu există termenul de negociere atunci când vorbim de aplicarea legii. Legea nu se negociază, legea se aplică. E vorba de Hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care greva a fost declarată ilegală. Legea obligă angajaţii din serviciul public să asigure funcţionarea şi continuarea activităţii. De la această realitate porneşte din păcate situaţia transportului public din Bucureşti”, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ.

Primăria Bucureştiului dă aproape 400 de milioane de lei pentru subvenţia la STB

STB angajează șoferi

Acesta a precizat că au fost luate mai multe măsuri în ultimele zile de când şoferii refuză să iasă pe traseu, inclusiv decizia de a angaja alți șoferi, anunțul de angajare fiind deja postat pe site-ul STB.

Ca şi măsuri pe care le-am luat: am notificat angajaţii asupra obligaţiilor de serviciu pe care le au, am formulat două plângeri penale asupra persoanelor care au declanşat această grevă ilegală şi vom aplica cu fermitate prevederile Codului Muncii de respectare a sarcinilor şi obligaţiilor de serviciu. Azi am postat pe site şi anunţul de angajare şoferi” , spune șeful STB.

Gabriela del Pupo
Pentru Gabriela del Pupo presa nu a fost prima alegere. Absolventă a Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj, a lucrat mai bine de 10 ani în domeniul artelor spectacolului. Pasiunea pentru știri...