Un nou drum expres în România. Trebuie să fie terminat în timp record

Nicu Stan 30.12.2021, 16:45
Un nou drum expres în România. Trebuie să fie terminat în timp record

Un nou drum expres apare în România. Trebuie să fie terminat în timp record. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat documentaţia pentru drumul expres Bacău-Piatra Neamţ, care va avea o lungime estimată de 52 de kilometri. Construcția drumului va dura 18 luni de la momentul primirii ordinului de construcție. De asemenea, valoarea contractului este de 8.923.930,03 lei fără TVA.

Un nou drum expres se construiește în România. Va fi finalizat în timp record

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) solicitase proiectantului, Asocierarea SC Search Corporation SRL-Egis Romania SA, să revizuiască documentaţia pentru Analiza Multicriterială de Traseu Etapa a doua, în așa fel încât încât să asigure o distanţă de minim 2,6 kilometri între drumul expres şi obiectivul SEVESO, situat pe platforma industrială Săvineşti.

Specialiștii CNAIR au prezentat încă din luna august a acestui an variantele de traseu în zona platformei industriale. CNAIR a prezentat detaliile pentru noul drum expres din România.

Ce termen de constructie are Bacău-Piatra Neamţ
Ce termen de constructie are Bacău-Piatra Neamţ

Anunțul CNAIR

„În data de, 03.08.2021, specialiştii CNAIR au prezentat în cadrul unei şedinţe organizată la prefectura judeţului Neamţ variantele rezultate din AMC etapa 1. A fost discutată problema traseului în zona platformei industriale, în care îşi desfăşoară activitatea o societate care este încadrată ca obiectiv SEVESO şi faţă de care reprezentanţii I.S.U. şi  C.J. Neamţ au recomandat amplasarea variantelor de traseu la un minim de kilometri”, informează reprezentanţii CNAIR.

Ce valoare are contractul

După asta, proiectantul  a revizuit documentaţia, asigurând o distanţă de minim 2,6 kilometri între drumul expres şi obiectivul amintit. Valoarea iniţială a contractului drumului expres Bacău-Piatra Neamţ este de 8.923.930,03 lei fără TVA, iar durata contractului este de 18 luni, de la data ordinului de începere.

Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ este unul din proiectele care va fi finanţat din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a Uniunii Europene 2014-2020.

S-a desmenat câștigătorul drumului Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj

„A fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat construcției drumului de mare viteză Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj”, a scris ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina personală de Facebook.

Pe de altă parte, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat zilele trecute atribuirea contractului privind studiul de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Craiova-Lugoj. Contractul are o valoare de peste 90 de milioane de lei și a fost câștigat de o asociere de firme.

Timpul de călătorie scade între localitățile Craiova și Lugoj

Sorin Grindeanu spune că „prin construcția acestui drum va fi redus considerabil timpul de călătorie între localitățile Craiova și Lugoj” și, „în plus, va fi asigurată o conexiune mai eficientă cu viitoarele drumuri expres Craiova – Pitești și Craiova- Târgu Jiu”.

Contractul, în valoae de peste 92,7 milioane de lei fără TVA, a fost câștigat de asocierea Egis Romania SA – Search Corporation S.R.L.– Italrom Inginerie Internațională SRL – Geostud S.R.L. – ECO Geodrum S.R.L. – Egis International SAS, a mai menționat ministrul Transporturilor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe