Autostrada Bucovina. S-a stabilit traseul final, o parte va fi și drum expres

Nicu Stan, Coteț Alexandru 30.08.2021, 14:47
Autostrada Bucovina. S-a stabilit traseul final, o parte va fi și drum expres

Autoritățile au stabilit traseul final al autostrăzii Bucovina. Astfel, s-a afla că o parte a acesteia va fi și drum expres. Studiul de trafic și analiza multricriterială a autostrăzii Bucovina au fost finalizate, iar traseul final a fost stabilit.

S-a stabilit traseul final al autostrăzii Bucovina. Șoferii vor avea o surpriză

Aproximativ 120 de kilometri de autostradă și drum expres vor fi construiți să continue Autostrada Moldovei A7 mai departe spre Bucovina, precum și spre granița cu Ucraina.

De asemenea, studiul de trafic și analiza multricriterială a proiectului au fost finalizate, iar traseul final a fost stabilit. Astfel, a fost anunțat traseul drumului de mare viteză de la Pașcani la Suceava și Siret și transpus într-o hartă interactivă.

S-a stabilit traseul final al autostrazii Bucovina
S-a stabilit traseul final al autostrazii Bucovina

Ce modificări s-au adus traseului inițial

De asemenea, față de variantele inițiale studiate în această primăvară, varianta finală prezintă mai multe modificări, noduri rutiere diferite, drumuri de legătură. De asemenea, o bucată de circa 30 de kilometri va fi realizată la standard de drum expres și nu de autostradă.

În plus, pe cele două tronsoane ale autostrăzii, Pașcani-Suceava, care va avea circa 62 de km și Suceava-Siret, care va măsura circa 57 de km, este în curs de elaborare în prezent Studiul de Fezabilitate și realizarea proiectelor tehnice.

Care este data de finalizare

Pe de altă parte, contractele în valoare însumată de peste 21 de milioane de lei au fost semnate cu asocierea SEARCH CORPORATION-EGIS, iar termenul de finalizare este iunie 2022.

În primăvară a prezentat într-o hartă interactivă variantele de traseu luate în calcul, după prima etapă a analizei multricriteriale din cadrul derulării contractului pentru studiul de fezabilitate.

Se mai fac investigații

De asemenea, acum, studiul de trafic și etapa a doua a analizei multicriteriale au fost finalizate, astfel încât o singură variantă finală a rămas stabilită și va fi cea pe care se vor face restul de investigații și, după aia, proiectul tehnic.

HotNews.ro a obținut de la CNAIR traseul final al autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava și mai departe până la Siret.

Care este cea mai mare modificare

Astfel, cea mai mare modificare a autostrăzii o reprezintă faptul că de la nord de Suceava, de la intersecția viitoarei A7 cu DN2H-drumul spre Rădăuți, și până la Siret, drumul de mare viteză va fi construit la standard de drum expres.

Ca urmare a finalizării documentației Analiza Multicriterială de Traseu Etapa 2, respectiv a Studiului de trafic preliminar, a rezultat necesitatea realizării acestui proiect la profil de autostradă pe sectorul de drum cuprins între Pașcani, Suceava și intersecția cu DN 2H și la profil de drum expres pentru sectorul cuprins între intersecția cu DN 2H și punctul de trecere al frontierei (n.r. Siret)”, a transmit CNAIR la solicitarea sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe