DIICOT, decizie de ultimă oră! Ce se întâmplă cu dosarul Caracal

Redacția IMPACT 29.01.2020, 17:15
DIICOT, decizie de ultimă oră! Ce se întâmplă cu dosarul Caracal

Cazul Caracal pare fără sfârșit. În urma unor verificări mai amănunțite a dosarului procurorii DIICOT au venit cu noi precizări. Despre ce este vorba de data aceasta?

Ce se întâmplă cu rechizitoriul dosarului Caracal

DIICOT, în frunte cu Giorgiana Hosu, adjunctul instituției, a transmis luni că va face cercetări pentru a se stabili de ce rechizitoriul a ajuns în presă, în condițiile în care acest lucru nu ar fi trebuie să se întâmple.

„În urma verificărilor efectuate nu au rezultat elemente care să conducă la concluzia că actul de sesizare a instanţei ar fi fost comunicat de către personalul direcţiei.

În acest sens au fost efectuate demersuri către conducerea Tribunalului Olt, căruia i-a fost înaintat rechizitoriul la data de 15.01.2020 atât în format letric, cât şi în format electronic, pentru a dispune verificări cu privire la modul în care a fost transmis actul de sesizare cu nerespectarea dispoziţiilor Legii 544/2001 şi a Ghidului de bune practici privind relaţia sistemului judiciar cu mass-media”, este mesajul oficial al procurorilor DIICOT, potrivit Mediafax.

Gheorghe Dincă, principalul inculpat în dosarul Caracal, alături de Ștefan Risipiceanu, complicele său, au fost trimiși în judecată pe data de 15 ianuarie 2020. Cei doi au fost acuzați de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre.

Cea mai recentă fotografie cu Gheorghe Dincă, dus la DIICOT. Foto: Inquam Photos
Cea mai recentă fotografie cu Gheorghe Dincă, dus la DIICOT. Sursa foto: Inquam Photos

Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori, mai consemnează aceiași sursă.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată.

Gheorghe Dincă a fost acuzat și că a indus familia Măceșanu în eroare, prin faptul că a anunțat că Alexandra s-ar afla în viață, dar în afara teritoriului României. Când s-a întors acasă, bărbatul în vârstă de 66 de ani a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Urmăriți Impact.ro și pe