Un nou canal de știri în România. Va avea o echipă mare de jurnaliști din toate colțurile țării

Iancu Andreea 06.01.2021, 14:53
Un nou canal de știri în România. Va avea o echipă mare de jurnaliști din toate colțurile țării

În curând ne vom putea informa dintr-o sursă proaspătă, după ce un nou canal de știri a fost anunțat în țara noastră. Acesta reprezintă un nume sonor în televiziunea din Europa, care urmează să-și lanseze și filiala din România. Canalul de știri va beneficia de o echipă de jurnaliști români, care vor colabora cu cei străini, păstrând valorile deja existente ale postului de știri.

Euronews România, cel mai nou canal de știri

Cel mai important canal de știri din Europa a anunțat că va lansa o filială și în România. Euronews România va fi cel mai nou canal de știri de la noi din țară, care ia naștere în urma unui parteneriat cu Universitatea Politehnica din București. Această colaborare își propune să lanseze un post independent de știri, cu informații dedicate vorbitorilor de limba română. De asemenea, noul canal va prezenta știri locale, regionale, naționale și internaționale prin intermediul televiziunii și platformelor digitale.

Proiectul este unul neașteptat și unic în Uniunea Europeană, având la bază o televiziune deja existentă. UPB Sigma TV și Euronews au semnat un parteneriat ce va aduce în prim plan experiența unor jurnaliști și corespondenți din toată țara, dar și de la Bruxelles. Specialiștii vor colabora pentru a oferi publicului informații proaspete și imparțiale, în raport cu valorile promovate de Euronews. Canalul va asigura telespectatorii de independență și imparțialitate, păstrând o linie editorială cu perspective multiple.

Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambiţios. România are o piaţă media foarte competitivă, cu mai multe canale de ştiri deja existente. Totuşi credem că Euronews România va livra o ofertă care lipseşte astăzi în peisajul media naţional. Complet imparţial, înrădăcinat în ADN-ul nostru European, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra ştirilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru şi acurateţe, o perspectivă puternic europeană asupra ştirilor, a declarat Michael Peters, CEO al Euronews.

Euronews lansează filiala din România
Euronews lansează filiala din România

Noul canal de știri urmează să angajeze peste 100 de jurnaliști

Vestea acestei colaborări a fost primită cu brațele deschise de către rectorul Universității Politehnica București. Mihnea Costoiu a apreciat, printr-o declarație oficială, faptul că misiunea noului canal de știri va fi aceea nu doar de a oferi informații veridice, ci și de a sprijini formarea noilor generații. Iar acest fapt poate fi întărit prin oferta de posturi pentru tinerii jurnaliști. Peste 100 de angajați urmează să facă parte din echipa Euronews România.

Suntem una dintre cele mai mari și mai prestigioase universități din această parte a lumii, iar obiectivul nostru strategic este să răspundem provocărilor pe care societatea le așază în fața noastră. Misiunea noastră nu se oprește la a transmite cunoștințe, la a forma competențe și abilități sau a realiza proiecte de cercetare. Avem de asemenea responsabilitatea de a forma cetățeni angajați în societate, cu spirit critic, de a promova libertatea informației, valorile democratice și europene, a explicat Costoiu potrivit economica.net.

Totodată, rectorul UPB consideră lansarea Euronews România drept o inițiativă menită să educe, nu doar să ofere informații de calitate, păstrând valorile comunității formate în cadrul Politehnicii București.

Mai mult, crearea unei comunități în jurul universității, bazată pe valori cum ar fi incluziunea, cooperarea, comunicarea și solidaritatea, este esențială. Astfel, prin acest demers, obiectivul nostru este să aducem o voce puternică, dinamică și obiectivă pe piața media din România. Ce loc mai bun să găzduiască libertatea de gândire și de exprimare decât o universitate cu două secole de tradiție? Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodată, Euronews România este nu numai o realizare media, dar și o inițiativă educațională. Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm bun venit în comunitatea UPB!, a afirmat rectorul conform sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...