Un nou atac al câinilor pe Lacul Morii. O femeie a trebuit să sară peste dig ca să se salveze

Anca Manolica 17.02.2023, 14:53
Un nou atac al câinilor pe Lacul Morii. O femeie a trebuit să sară peste dig ca să se salveze

Este alertă în Capitală, după ce o haită de câini au atacat o altă femeie în zona Lacul Morii. La nici o lună de când Ana Oros Daraban a fost sfâșiată mortal de maidanezi, în timp ce se afla la alergat, tragedia a fost la un pas să se repete! Câinii scăpaseră din curtea stăpânului și hoinăreau liberi pe câmpul din vecinătatea Lacului.

Un nou atac al câinilor în zona Lacul Morii

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București (ASPA) a transmis că, pe 14 februarie, doi câini de luptă au atacat o femeie care se plimba cu patrupedul ei pe digul de la Lacul Morii. Aceasta a fost la un pas de a fi victima unei noi tragedii care implică animale.

Doi câini din rasa Cane Corso, femelă și mascul, fugiseră din curtea stăpânului și se plimbau liberi pe câmpul de lângă Lacul Morii. Persoana care a fost atacată le-a povestit celor de la ASPA că, în momentul în care câinii au văzut-o pe dig, au început să alerge spre ea și i-au atacat cățelușa.

Din fericire, un cetățean care se afla în zonă atunci i-a sărit în ajutor. Femeia, cuprinsă de panică, a avut ideea de a sări peste dig, înspre apă, în încercarea de a se salva și a fost cea mai bună decizie pe care a luat-o. Deși una riscantă, aceasta a fost salvatoare.

Cei doi câini care au atacat femeia / foto: ASPA
Cei doi câini care au atacat femeia / foto: ASPA

Unul dintre câini nu era microcipat

Cei doi Cane Corso i-au urmat, după care femeia si câinele ei au reușit să sară înapoi, patrupezii rămânând blocați pe partea cu apa. Aceștia cântăresc în jur de 50-60 de kilograme fiecare, motiv pentru care nu au mai putut să sară digul înapoi.

La scurt timp, câinii au fost prinși în siguranță de angajații ASPA, în prezența Jandarmeriei, polițiștilor de la Secția 20 Poliție și lucrătorilor de la Poliția Locală Sector 6. În urma cercetărilor, s-a descoperit că unul dintre ei nu era microcipat, însă oamenii legii nu au dat nicio amendă.

„După capturare, câinii au fost verificați la fața locului dacă au microcip de către angajații ASPA. Unul dintrei ei era microcipat și înregistrat în RECS, celălalt nu. Informațiile proprietarului au fost furnizate polițiștilor Secției 20, care au contactat proprietarul. Acesta locuia pe strada Drumul la Roșu, chiar pe strada de pe care se intră pe câmpul de la Lacul Morii.

Echipajele ASPA, împreună cu polițiștii Secției 20 și jandarmii au mers acasă la proprietar, pentru a-i înapoia câinii și pentru a fi sancționat, conform OUG 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși”, au transmis cei de la ASPA.

Foto ASPA
Foto ASPA

În acest caz, amenda pentru nemicrocipare este de 5.000 lei, dar polițiștii Secției 20 au considerat că nu au competențe să aplice legislația respectivă.

„Noi le-am solicitat să sesizeze instituția pe care o consideră competentă pentru aplicarea sancțiunii de nemicrocipare a celui de-al doilea câine.

Facem precizarea așadar, câinii nu au ajuns într-un adăpost ASPA, fiind câini cu proprietar, ce a fost identificat încă din seara incidentului.”, au mai spus aceștia.

Poliția Locală Sector 6 nu s-a aflat la înapoierea câinilor proprietarului.

Citește și: Nicio mișcare în teritoriul câinilor ucigași de la Lacul Morii. Cei de luptă au fost ascunși și închiși. Maidanezii, în alertă, ies doar noaptea VIDEO EXCLUSIV

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...