Un monument istoric se vinde cu 2 milioane de euro pe o platformă de imobliare. Cum arată casa celebră din Oltenia

Ioana Bucur 09.09.2022, 16:21

O pagină importantă din trecutul țării noastre poate fi cumpărată. Un monument istoric se vinde cu două milioane de euro pe o platformă de imobiliare. Ridicată în secolul al XVIII-lea, construcția a servit ca refugiu pentru Tudor Vladimirescu, domnitor al Țării Românști, conducătorul Revoluției din 1821 și al pandurilor, în vremea în care era urmărit de turci.

Un moment istoric poate fi cumpărat cu două milioane de euro

Fragmente importante din istoria țării au rezistat trecerii timpului și continuă să își scrie povestea și în prezent. Acum, cei care au posibilitatea de a investi o adevărată avere, pot deveni proprietarii unui imobil în care s-a scris o pagină din trecutul României.

Un monument istoric se vinde cu două milioane de euro pe o platformă de imobliare. Este vorba despre Casa „Vasile Moangă”. Construită în secolul al XVIII-lea, aceasta a aparținut boierului Vasile Moangă cel care, la acea vreme, avea un rol asemănător celui îndeplinit astăzi de un prefect. Era un apropiat al inventatorului român Petrache Poenaru, al lui Tudor Vladimirescu, domnitor al Țării Românști, conducătorul Revoluției din 1821 și al pandurilor, dar și al haiducul Iancu Jianu.

Unele surse susțin că de la balconul acestei case le-a vorbit Tudor Vladimirescu pandurilor înainte de a porni spre Padeș, unde a fost citită celebra Proclamație.

Construcția din inima orașului Târgu-Jiu este acum pusă la vânzare pe Storia, platforma imobiliară cu cele mai multe anunțuri de pe piața de la noi din țară.

Un monument istoric se vinde cu 2 milioane de euro pe o platformă de imobliare. Cum arată casa celebră din Oltenia

A fost restaurat în totalitate

Monumentul istoric a fost restaurat în totalitate în ultimii ani, lucrările de reabilitare fiind realizate de speciliaști în domeniu, aceștia păstrând elementele arhitecturale specifice secolelor XVIII – XIX, așa cum se arată în schițele și în planul ce datează de sute de ani. Arhitectura în stil brâncovenesc, cu influențe orientale subtile, păstrează în continuare elementele centrale ale stilului neo românesc.

„Construită pe un teren de 558 mp și cu o suprafață utilă totală de 647 mp, casa este împărțită pe trei etaje și are în total 19 camere și 8 băi.

Structura de rezistență este realizată din cărămidă, finisajele stilului neoromânesc sunt cu mozaic autentic, parchet și gresie, iar confortul termic este oferit astăzi prin centrală termică și sistem de încălzire prin pardoseală.

Infrastructura este pusă la punct, sistemele de electricitate, canalizare și apă curentă fiind prezente”, precizează sursa citată.

Potrivit agenției imobiliare ce intermediază tranzacția, casa – monument istoric poate fi folosită ca muzeu, birou de avocatură, studio de arhitectură, clinică medicală. Tot acolo se pot organiza evenimente culturale sau seri tematice.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...