Un medic, înjunghiat de un coleg, în Cluj-Napoca. A fost operat de urgență 

Ana Anitoiu 23.02.2022, 16:16
Un medic, înjunghiat de un coleg, în Cluj-Napoca. A fost operat de urgență 

Un medic a fost înjunghiat de un coleg, în Cluj-Napoca. A fost transportat la un spital și operat de urgență pentru a-i fi salvată viața, iar agresorul a fost reținut și este cercetat pentru tentativă de omor. Anchetatorii au dezvăluit cum s-a întâmplat totul.

Un medic din Cluj-Napoca, înjunghiat de un coleg

Medicul care a fost înjunghiat are 31 de ani și este din Maroc. Agresorul este cu doi ani mai în vârstă și are cetățenie franceză. Incidentul s-a petrecut la începutul acestei săptămâni, în apartamentul unui prieten pe care cei doi îl au în comun, în Cluj-Napoca. Bărbații ar mai fi avut neînțelegeri și în trecut.

Atacatorul l-ar fi lovit pe medicul marocan cu un cuțit, la nivelul abdomenului. Doctorul rănit se află în prezent în afara oricărui pericol, dar a avut nevoie de o intervenție chirurgicală, deoarece leziunile suferite i-au pus viața în pericol.

„La data de 22 februarie, în jurul orei 14.00, poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 31 de ani, cetățean străin, s-a deplasat la o unitate medicală din municipiul Cluj-Napoca, prezentând o plagă în zona abdominală.

Până în prezent, în urma administrării materialului probator de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Poliției municipiului Cluj-Napoca a rezultat faptul că bărbatul ar fi fost agresat fizic, în noaptea de 21/22 februarie a.c., în timp ce se afla într-un imobil situat în municipiul Cluj-Napoca, de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, de asemenea cetățean străin.

Cel în cauză, pe fondul unei discuții contradictorii, i-ar fi aplicat o lovitură la nivelul abdomenului cu un obiect înțepător-tăietor.”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Un medic, injunghiat de un coleg, in Cluj-Napoca
Medicul, injunghiat de colegul sau intr-un apartament din Cluj-Napoca

Un bărbat înjunghiat în inimă de iubita lui, salvat de un medic

În luna octombrie a anului trecut, un bărbat în vârstă de 38 de ani înjunghiat în inimă cu un cuțit de către iubita lui a fost salvat de un medic care i-a făcut o intervenție chirurgicală extrem de dificilă. Chirurgul cardiovascular Gabriela Cozmanciuc de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu i-a cusut cordul fără ca acesta să fie oprit, fără personalul necesar și fără un platou tehnic performant.

Pentru astfel de intervenții chirurgicale este în general nevoie de doi chirurgi cardiaci, doi medici anestezişti și două asistente specializate. Însă, bărbatul înjunghiat în inimă a fost salvat de acest medic împreună cu anestezistul Ioana Codru, medicului de chirurgie generală Alin Miheţiu şi o singură asistentă de chirurgie generală, fără experienţă în asemenea de operaţii. Medicul Gabriela Cozmanciu a spus că a mai operat astfel de cazuri doar în Occident.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...