Un mall din București se închide din proprie inițiativă. Cum motivează decizia

Diana Radu 20.03.2020, 13:28
Un mall din București se închide din proprie inițiativă. Cum motivează decizia

Reprezentanții unui mall din Capitală au luat decizia din propria inițiativă de a întrerupe activitatea în perioada 13 martie – 16 aprilie. Însă, farmaciile și hypermarketul Carrfour vor funcționa în continuare după programul normal. Despre ce mall este vorba?

Mall-ul din București care se închide: „Este decizia noastră voluntară”

Centrul comercial Băneasa Shopping City își suspendă activitatea pentru 25 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus. Astfel, reprezentanții mall-ului încearcă să-și protejeze clienții, retrailerii și bineînțeles angajații. Excepție, vor face însă farmaciile din centrul comercial și hypermarketul Carrfour care vor fi deschise ca şi până acum, între orele 8:00 – 22:00.

coronavirus baneasa shopping mall, inchidere
Mall-ul din București care se închide: „Este decizia noastră voluntară”

De asemenea, reprezentanții mall-ului au specificat că perioada de închidere a centrului comercial ar putea fi prelungită în funcție valabilitatea stării de urgență declarată de președintele țării, Klaus Iohannis.

„Băneasa Shopping City consideră că este de datoria sa să protejeze comunitatea, clienţii, retailerii, precum şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea de zi cu zi în magazinele centrului comercial, pentru că sănătatea şi siguranţa lor sunt o prioritate permanentă. Este decizia noastră voluntară să dispunem suspendarea temporară a centrului comercial, în perioada 23 martie – 16 aprilie 2020 sau până când starea de urgenţă instaurată de autorităţi va fi ridicată”, anunță reprezentanţii centrului comercial.

Reamintim faptul că una dintre cele mai importante recomadări ale specialiștilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19 este distanțarea socială. În acest context a decis și mall-ul Băneasa să-și suspende temporar activitatea.

De asemenea, și alte mall-uri din Capitală au luat decizii menite să contribuie la prevenirea contactării virusului. Astfel, centrele comerciale București Mall – Vitan și Plaza România își vor modifica programul de funcționare începând cu data de 16 martie. Așadar, programul magazinelor, restaurantelor și al cafenelelor se va desfășura între orele 12:00 și 20:00. Menționăm faptul că programul cinematofrafelor va fi redus. În schimb, farmaciile și supermarket-urile care se află în incintele centrelor comerciale vor funcționa în continuare după programul normal.

Urmăriți Impact.ro și pe