Un grup de escroci din Rusia a falsificat un întreg campionat, ca să ia banii pariorilor. A folosit „actori” în locul jucătorilor și a transmis meciurile în direct

Sorin Barbu 12.07.2022, 09:40
Un grup de escroci din Rusia a falsificat un întreg campionat, ca să ia banii pariorilor. A folosit „actori” în locul jucătorilor și a transmis meciurile în direct

Un eveniment ciudat s-a petrecut în India. Un grup de escroci din Rusia a organizat un campionat fals de cricket, la trei săptămâni după ce se terminase cel oficial, și au câștigat multe mii de dolari din pariuri. Când a fost descoperit de poliție, „sezonul” era foarte avansat și se „jucau” partidele din sferturile de finală.

Cea mai mare fraudă din istoria sportului

Jurnaliștii din India sunt convinși că este cea mai mare fraudă din istoria sportului. În mod sigur este una dintre cele mai inventive. Un grup de escroci din Rusia a organizat un fals Indian Premier League (IPL), la trei săptămâni după ce se terminase adevăratul campionat de cricket din India. Cei care au pus la cale toată șarada au avut totul foarte bine pregătit. În primul rând au organizat un teren de cricket în statul Gujarat unde au pus marcaje și chiar au adus o instalație de nocturnă.

Apoi au adus camere de filmat de ultimă generație, au modificat foarte puțin grafica pe care fanii o găsesc în transmisiunile tv ale adevăratului Indian Premier League și au difuzat partidele pe YouTube. Au adus chiar și un comentator care a relatat „spectacolul” de pe teren, iar ambianța sonoră, adică uralele fanilor, a fost descărcată de pe internet și redată cu ajutorul unor boxe uriașe, aflate în tribune.

După aceea au avut de rezolvat problema jucătorilor. Se pare că aceasta a fost partea cea mai ușoară. Rușii au angajat șomeri, i-au îmbrăcat pe rând în tricourile mai multor echipe și au dat drumul la treabă. Nici măcar nu a fost foarte scump. Fiecare „actor” a primit patru sute de rupii pentru un meci, aproximativ cinci dolari. Operatorii partidelor au avut misiunea cea mai importantă. Ei trebuiau să aibă grijă cum filmează, ca să nu se vadă „stadionul” și că nu este nimeni în tribune.

 Tot acest spectacol a fost pus în scenă pentru pariorii din Rusia, pentru că cei din India ar fi fost greu de păcălit cu un fals IPL. Așa se face că regizorii acestui spectacol au câștigat multe mii de dolari în urma acestei idei, cu ajutorul unui cont de Telegram unde se plasau pariurile. Totul a fost descoperit după ce poliția din India a primit un pont și i-a arestat pe cei care au pus la cale această escrocherie.

Jurnaliștii de la „The Guardian” au scris că această acțiune le-a adus aminte de „The Sting”, un film din anul 1973 cu Robert Redford și Paul Newman.

Urmăriți Impact.ro și pe