Un fotbalist celebru își lansează propria criptomonedă. Va putea fi tranzacționată la fel ca Bitcoin

Andrei Cezar 11.10.2021, 15:36

Piața criptomonedelor este din ce în ce mai atractivă pentru oamenii de pe întreg mapamondul. Deși sunt doar monede virtuale, în ultimii ani acestea au cunoscut o creștere incredibilă a popularității. Sportivi de talie internațională, vedete de la Hollywood, sau pur și simplu oameni obișnuiți au investit în ultima perioadă în astfel de instrumente financiare pentru a obține profituri cât mai mari într-un timp scurt. Mai mult, unii dintre ei, tentați de posibilitatea unor câștiguri colosale, au hotărât chiar să își lanseze propria criptomonedă.

Un fotbalist celebru își lansează propria criptomonedă

Mesut Ozil este unul dintre starurile fotbalului mondial pentru care banii câștigați din sport nu sunt singura sursă de venit. Fost fotbalist la Real Madrid și Arsenal, mijlocașul în vârstă de 32 de ani se confruntă cu o perioadă mai anostă din punct de vedere sportiv. Odată cu transferul la Fenerbahce, cariera sa a intrat într-un con de umbră, așa că a hotărât să se implice mai mult în afaceri.

Jucătorul german continuă să își dezvolte propriul brand M10. Mai întâi a înființat marca de îmbrăcăminte M10Streetwear, anul trecut. Iar pentru a-și dezvolta protofoliul de business a trecut la nivelul următor.
El a lansat sâmbătă un indiciu pe Twitter prin care anunță că ”lucruri interesante vor veni în curând”.

Jurnaliștii de la The Sun spun că Ozil, care are peste 100 de milioane de urmăritori pe rețelele de socializare, pregătește, de fapt, lansarea propriei sale monede virtuale. Acest lucru ar urma să aibă loc zilele următoare. Ciptomoneda mijlocașului german se va tranzacționa precum Bitcoin.

Astfel, cei interesați vor putea obține reduceri la îmbrăcămintea pe care o produce Ozil și se vor putea întâlni chiar cu idolul lor.

Mijlocașul lui Fenerbahce își folosește brandul MK10 și platformele sociale nu doar pentru a-și spori din afacerile pe care le deține. Înainte de plecarea de pe Emirates, Ozil a oferit 1.400 de mese școlare gratuite pe zi, în 11 școli din nordul Londrei și a donat sumele din contractul cu o marcă de încălțăminte, copiilor italieni care se luptă cu pandemia.

Un fotbalist celebru isi lanseaza propria criptomoneda. Va putea fi tranzactionata la fel ca Bitcoin
Un fotbalist celebru isi lanseaza propria criptomoneda. Va putea fi tranzactionata la fel ca Bitcoin

Ce alți fotbaliști și-au creat propria criptomonedă

Mesut Ozil se alătură altor fotbaliști care au investit în dezvoltarea propriilor criptomonede. Japonezul Keisuke Honda, în vârstă de 35 de ani, a lansat KSK Honda Coin în octombrie 2020. De asemenea, un alt fotbalist de talie mondială, James Rodriguez, a făcut acest pas cu câțiva ani înaintea celor doi.

Fotbalistul columbian și-a lansat propria monedă virtuală înainte de Campionatul Mondial din 2018. Moneda JR10 a fostului atacant al lui Everton a apărut în luna iunie a anului 2018. Rodriguez a devenit, astfel, primul fotbalist din lume care și-a lansat propria criptomonedă.

Cristiano Ronaldo este și el unul dintre jucătorii importanți ai planetei care și-au creat propriul brand. De-a lungul anilor, starul lui Manchester United a dezvoltat, sub denumirea CR7, produse precum încălțăminte, denim, parfumuri și lenjerie.

Urmăriți Impact.ro și pe