Un copil de 6 ani, în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de un câine. Cum s-a petrecut tragedia

Aurora Popa 17.05.2021, 14:28
Un copil de 6 ani, în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de un câine. Cum s-a petrecut tragedia

Un copil de 6 ani, mușcat de un câine. Incidentul s-a petrecut dumincă seara, în satul Bahlui, comuna Cotnari, din județul Iași. Copilul a suferit multiple leziuni în zona capului, a gâtului și a brațelor. La fața locului a intervenit elicopterul SMURD.

Un copil de 6 ani, mușcat de un câine

Elicopterul SMURD Iași a preluat copilul rănit grav, după ce a fost mușcat de câinele cu care se juca. Micuțul a avut nevoie imediat de imediat de intervenţii chirurgicale de specialitate.

Leziunile erau la nivelul gâtului, mai ales posterior, la nivelul urechii și la nivelul mâinilor bilateral. Evident, copilul era în stare de șoc emoțional. A fost tratat inițial de către echipajul Terapie Intensivă SMURd elicopter și adus pentru tratament de specialitate în unitatea de primire urgențe a spitalul de Pediatrie Sf. Maria. Sperăm într-un prognostic favorabil, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași

Minorul nu a avut nevoie de internare pe secţia de Terapie intensivă, starea lui fiind acum stabilă.

Un copil de 6 ani, muscat de un caine
Ambulanta

Copilul a fost internat pe secția de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă a fost supus intervenţiilor chirurgicale de la nivelul scalpului, la nivel cervical şi s-a făcut o amputare parţială a policelui drept şi indexului stâng. Are o evoluţie favorabilă, va fi trecut de pe zonă tampon pe secţia CCPR. Nu a fost nevoie de internare pe secţia de Terapie intensivă. Speram că va fi în continuare la fel bine pe evoluţie şi va fi externat, a conemnat Alina Belu, manager Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate întreaga situaţie de fapt.

A fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă în vederea clarificării situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale care se impun, transmit reprezentantii IPJ Iași.

Urmăriți Impact.ro și pe