Raed Arafat a anunţat oraşele care vor folosi de urgență unităţi mobile de terapie intensivă

Stan Filon 02.04.2021, 09:55
Raed Arafat a anunţat oraşele care vor folosi de urgență unităţi mobile de terapie intensivă

Situația epidemiologică se înrăutățește în România, astfel încât este nevoie de mai multe unități mobile de terapie intensivă! Secretarul de Stat Raed Arafat a anunțat care sunt orașele unde vor fi suplimentate astfel de unități, din cauza numărului foarte mare de pacienți bolnavi de coronavirus.

Raed Arafat a spus care sunt orașele unde este nevoie de unități de terapie intensivă mobilă

Raed Arafat a spus că vor fi folosite unități de terapie intensivă mobilă în Bucuresti, Iasi si Piatra Neamt. Oficialul a făcut anunțul pe rețeaua de socializare Facebook. În prezent, în Capitală funcționează două astfel de unități mobile, la institutul Marius Nasta si la Spitalul de Urgenta Sf. Ioan. În plus, din cauza situației alarmante, a fost suplimentat numărul de medici. Aceștia au fost aduși în București din mai multe județe, pentru a putea face față afluxului mare de pacienți bolnavi de coronavirus.

„Unitatile mobile de terapie intensiva mobila continua a fi folosite pentru suplimentarea capacitatii paturilor de terapie intensiva suprasolicitate in aceasta perioada. La Bucuresti functioneaza doua astfel de unitati, una inca de anul trecut la institutul Marius Nasta, si a doua operationalizata recent la Spitalul de Urgenta Sf. Ioan. Medicii care le deservesc provin inclusiv din randul medicilor detasati din alte judete ca sa asigure sprijinul colegilor lor din Bucuresti. In urmatoarele zile, va fi operationalizata si cea atasata Spitalului Victor Babes din capitala. O alta unitate a fost trimisa la Iasi urmand a fi operationalizata acolo, iar cea care a deservit Timisoara urmeaza a fi relocata la Piatra Neamt, la solicitarea autoritatilor din judetul respectiv.

Raed Arafat a spus care sunt orasele unde este nevoie de unitati de terapie intensiva mobila
Raed Arafat a spus care sunt orasele unde este nevoie de unitati de terapie intensiva mobila

A fost suplimentat în București numărul de medici

Multumim celor care au facut acest proiect sa devina realitate! Peste 650 de pacienti au fost deja tratati in aceste unitati si din pacate acest numar continua sa creasca. Totodata, vreau sa subliniez faptul ca suportul logistic ca astfel de unitati sa fie functionale este asigurat de structurile IGSU”, a scris pe pagina de Facebook seful DSU.

Potrivit statisticilor, peste 650 de pacienti au fost tratati în aceste unități mobile, iar numărul acestora crește rapid! Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi, 1 aprilie, 6.115 de noi cazuri de Covid-19, în urma efectuării a 41.982 de teste. Numărul îmbolnăvirilor la nivelul României a ajuns astfel la 958.918.

În ultimele 24 de ore, 136 de pacienți au decedat, numărul total al deceselor urcând la 23.674 de la debutul pandemiei în țara noastră. În același timp, pe secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 1.434 de pacienți.

Urmăriți Impact.ro și pe