Un consilier local din Pitești a ajuns de urgență la spital. A fost mușcat de un câine în parc

Ioana Bucur 05.08.2022, 08:06
Un consilier local din Pitești a ajuns de urgență la spital. A fost mușcat de un câine în parc

Ceea ce trebuia să fie o ieșire relaxantă s-a închieiat la spital. Un consilier local din Pitești a ajuns de urgență pe mâna medicilor, joi după-amiază. Bărbatul a fost mușcat de un câine în Parcul Lunca Argeșului. La fața locului au fost chemați mai mulți polițiști locali și agenți de poliție. La scurt timp după incident, primarul orașului a făcut un apel către toți proprietarii de animale.

Un consilier local din Pitești a fost mușcat de un câine

Dănuț Dinu, consilier local din Pitești, a ajuns de urgență la spital după ce a fost mușcat de un câine într-un parc din oraș, fiind rănit la picior, scrie presa locală. Animalul ar fi un exemplat Brac German, o rasă care nu este, în mod normal, agresivă.

La fața locului au fost trimiși mai mulți polițiști locali, dar și agenți de poliție.

Joi seara, primarul municipiului Pitești, Cristian Gentea, a reacționat printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. Edilul a transmis că regretă incidentul și că astfel situații nu ar trebui să se repete.

„Regret incidentul din Parcul Lunca Argeşului, în care un cetăţean a fost muşcat de un câine Brac german, o rasă neagresivă, de regulă! Astfel de situaţii nu trebuie să se repete!”, a scris Gentea pe Facebook.

Un consilier local din Pitești a ajuns de urgență la spital. A fost mușcat de un câine în parc

Reacția Primăriei

Primarul din Pitești a continuat mesajul cu un apel adresat tuturor proprietarilor de animale, pe care i-a îndemnat la mai multă responsabilitate în momentele în care își scot câinii la plimbare în spații publice aglomerate.

„Fac, deci, apel la responsabilitate şi grijă – proprietari şi cetăţeni – aşa încât să ne bucurăm şi de plimbări în parcuri în siguranţă, şi de compania patrupedelor noastre! Poliţia Locală face frecvent acţiuni de informare privind obligaţiile proprietarilor de câini, dar şi al comportamentului uman în preajma animalelor de companie care pot reacţiona instinctiv în anumite situaţii”, a mai scris primarul municipiului Pitești.

În primăvara acestui an, Gentea a intrat în vizorul suporterilor sportului rege de la noi din țară, fiind acuzat că instituția pe care o conduce nu ar mai sprijini FC Argeș. Edilul a spus că are planuri mari pentru echipa din Liga I.

„Nici gând aşa ceva, am văzut şi eu articolele, nu le înţeleg, probabil continuă deranjul acesta produs de FC Argeş prin intrarea în play-off. Ieri dimineaţă, de exemplu, am fost cu patru parlamentari şi cu un secretar de stat de la dezvoltare, care ştie cam în ce stadiu suntem cu proiectul noului stadion de la Piteşti, am fost la ministerul Sportului şi i-am explicat cam cum stăm aici, la Piteşti şi necesitatea transferului întregului teren de la Stadionul Nicole Dobrin.

În momentul de faţă, numai actualul stadion este al nostru, în rest, tot terenul, vreo 17 hecatre sunt ale Ministerului Sportului. Domnul ministru a înţeles foarte bine situaţia şi hotărârea de guvern pe care dorim să o promovăm pentru transfer a şi plecat în dimineaţa asta către alte trei ministere avizatoare. Astfel că avem gânduri mari la Piteşti, ar fi culmea să ne oprim acum, când am ajuns unde am ajuns”, a spus Cristian Gentea.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...