Lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești avansează surprinzător. Primul lot ar putea fi gata mai devreme decât se aștepta

Badea Violeta 25.06.2022, 23:14
Lucrările la Autostrada Sibiu-Pitești avansează surprinzător. Primul lot ar putea fi gata mai devreme decât se aștepta

Noi imagini cu autostrada Sibiu-Pitești arată că lucrările avansează spectaculos. Acestea au fost publicate vineri, 24 iunie, pe canalul de YouTube, în contul creat special pentru a prezenta în permanenţă stadiul lucrărilor surprins cu drona, de Ioan Adrian Gică. Astfel, nu este exclus ca primul lot să fie gata mai devreme decât se credea!

Imagini noi cu Autostrada Sibiu – Pitești. Cât de mult au avansat lucrările?

Ultimele cadre cu cele mai avansate lucrări la autostrada Sibiu – Pitești au fost surprinse la sfârșitul acestei săptămâni, în Sibiu. Cameramanul care a filmat porţiunea dintre centura Sibiului şi Boiţa a rămas uimit de ritmul lucrărilor.

„Am observat o mobilizare foarte bună a constructorului pe toată întinderea acestui lot!”, a spus bărbatul.

Așa cum se observă şi în imagini, pe lângă lucrările la structurile sistemelor de protecţie şi siguranţă, se lucrează şi la reţeaua de evacuare  a apelor pluviale, meteorice şi se toarnă asfalt.

„Se lucrează şi la montarea lămpilor de iluminat, precum şi la panourile fonoabsorbante! Au progresat şi lucrările la joncţiunea cu vechea centură a Sibiului, precum şi la edificarea viitorului giratoriu de la intersecţia cu DJ Cisnădie – Sibiu!”, preciza aceeaşi sursă într-o altă filmare cu lotul complet.

În ce stadiu se află lucrările la Viaductul Tălmaciu

În imaginile surprinse vineri, 24 iunie, se observă că lucrările de la Viaductul Tălmaciu sunt destul de avansate. Potrivit cameramanului, muncitorii lucrează de zor la finalizarea lucrărilor pe primele şase deschideri, unde se munceşte atât la montarea elementelor de siguranţă, cât şi la finalizarea acostamentelor. Așa cum era de așteptat, comentariile internauţilor nu au întârziat să apară.

„Până la Sfânta Maria pe acest tronson cred că o să avem asfalt integral.

La sfârşitul lunii august sigur vom putea face calcule în ceea ce priveşte deschiderea circulaţiei.”, au fost doar câteva dintre comentariile utilizatorilor.

Cu toate astea, reprezentanţii constructorului, firma austriacă PORR, nu au precizat data de finalizare a lucrărilor, dar au dat de înţeles că cele de la primul lot se vor termina până la sfârşitul acestui an, cu mult înainte de data anunțată.

În prezent, se lucrează intens şi în zona alunecării de lângă Viaductul Tălmăcel, unde au fost aduse materiale de umplutură pentru consolidarea terenului, iar între cele două viaducte s-au turnat deja două straturi de asfalt. Lucrări se desfășoară și în zona viitoarei parcări de la kilometrul 8, dar şi la Centrul de întreţinere şi coordonare al autostrăzii, de la Boiţa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...