Un colonel rus, ucis de propriii militari, în Ucraina. Soldaţii ar fi trecut cu tancul peste el

Ioana Bucur 25.03.2022, 22:15
Un colonel rus, ucis de propriii militari, în Ucraina. Soldaţii ar fi trecut cu tancul peste el

Este ziua 30 a războiului din Ucraina, atacurile continuă în mai multe orașe, iar bilanțul victimelor, din ambele părți, crește de la o oră la alta. După o lună de la începutul invaziei în țara vecină, mărturii tulburătoare vin de pe front. Potrivit unui oficial occidental, un colonel rus ar fi fost ucis de propriii militari. Soldații din brigada sa ar fi trecut cu un tanc peste el.

Colonel rus, ucis de propriii soldați

După 30 de zile de la începutul războiului din Ucraina, trupele ruse suferă pierderi importante. Un oficial occidental a dezvăluit pentru jurnaliștii BBC că alți doi comandanți de rang înalt ai Rusiei și-au pierdut viața în Ucraina.

Potrivit sursei, unul dintre ei ar fi fost ucis chiar de propriii militari. Ar fi vorba despre colonelul Iuri Medvedev, comandantul Brigăzii 37 de infanterie motorizată. El ar fi fost executat de oamenii săi ca pedeapsă pentru amploarea pierderilor suferite de unitate: soldații au trecut cu tancul peste el.

Gestul șocant este o dovadă a stării emoționale a militarilor ruși și a provocărilor morale cu care se confruntă pe frontul din Ucraina.

„Acest lucru oferă doar o perspectivă asupra unora dintre provocările morale cu care se confruntă forțele ruse”, a adăugat oficialul, pentru BBC.

Alte surse transmit că Medvedev ar fi suferit răni grave la nivelul ambelor membre inferioare și a fost transportat de urgenț în Belarus unde a murit din pricina rănilor.

Odesa, tinta cheie pentru Rusia. Armata lui Vladimir Putin a atacat pentru prima data un cartier de locuinte

Odesa, tinta cheie pentru Rusia. Armata lui Vladimir Putin a atacat pentru prima data un cartier de locuinte

Rusia ar fi pierdut între 7.000 și 15.000 de militari în Ucraina

Există informații că un al șaptelea general rus ar fi fost ucis, comandantul Armatei 49 a Rusiei – generalul-locotenent Iakov Reznațev. La începutul războiului, el susținea că învingerea Ucrainei era doar „o chestiune de ore”.

Până la momentul redactării știrii, nu există nicio reacție din partea reprezentanților Kremlinului.

Ministerul rus al Apărării declară că forțele armate ruse au pierdut 1.351 de militari în războiul din Ucraina, iar 3.825 de soldați au fost răniți.

Joi, sub protecția anonimatului, un oficial NATO a anunțat că estimările alianței arată că armata rusă a înregistrat între 30.000 şi 40.000 de victime în Ucraina, inclusiv între 7.000 şi 15.000 de militari morţi. Datele au fost obținute prin informațiile colectate de autorităţile ucrainene, pe indicaţiile Rusiei şi pe informaţii din surse independente.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...