Un cântăreț celebru de muzică populară, spaima PSD-ului. Cum s-a ajuns aici

Rădulescu Valentin 28.09.2020, 13:30

PSD-ul este dat jos de la putere chiar de către un cântăreț de muzică populară. Acesta a intrat de curând în partidul liberalilor și a ajuns să câștige alegerile locale din 2020. Deși este greu de crezut, are cele mai mari șanse să intre la șefia Consiliului Județean Sălaj, acolo unde PSD-ul a condus timp de 16 ani.

PSD-ul este învins de un celebru cântăreț de muzică populară

Dinu Iancu Sălăjanu, unul dintre candidații PNL la șefia Consiliului Județean și cântăreț de muzică populară, ar fi câștigat alegerile, arată rezultatevot.ro. Se pare că artistul îi va lua locul lui Tiberiu Marc, social-democratul care a stat la președenția Consiliului Județean Sălaj timp de 16 ani, iar care anul acesta a decis să nu mai candideze la alegerile locale.

Potrivit informațiilor din sursa citată de mai sus, Dinu Iancu Sălăjanu a obținut 36% din voturi, acesta fiind urmat de Florin Florian, candidatul PSD care a obținut 27% din voturi.

Pe locul 3 se află Robert Szilagyi, candidatul UDMR cu aproape 20% din voturi. Așadar, potrivit acestor date, cântărețul de muzică populară are cele mai mari șanse să îi îndepărteze pe social democrați de la Consiliul Județean Sălaj.

Un cântăreț celebru de muzică populară, spaima PSD-ului. Cum s-a ajuns aici
Un cântăreț celebru de muzică populară, spaima PSD-ului. Cum s-a ajuns aici

Cine este Dinu Iancu Sălăjanu?

Născut în anul 1969 cu numele Dinu Ianchiș, artistul este un cântăreț de muzică populară, care interpretează cântece din zona Ardealului. Acesta a studiat la Conservator, secția canto clasic și a urmat cursurile de la Facultatea de Muzică a Universității din Oradea. În prezent este directorul casei de cultură din Zalău și directorul ansamblului de cântece și dansuri ”Porolisum”.

Din anul 2006, Dinu Iancu este liderul organizației județene a Partidului Inițiativa României. În anul 2020, pe data de 9 martie, s-a înscris în PNL.

Totodată, Dinu Iancu are și o avere pe măsură. În declarația de avere din data de 28 mai 2020, se arată că artistul deține mai multe terenuri, case și mașini de lux. Alături de soția sa, cântărețul are 22.548 mp de pământ intravilan în Hurez, Cizer și Zalău, terenuri pe care le-a cumpărat între anii 1996 și 2003.

Urmăriți Impact.ro și pe