Primari PNL în toată țara. Ce orașe au fost ”cucerite” de candidații liberali

Daria Petrescu 28.09.2020, 11:18
Primari PNL în toată țara. Ce orașe au fost ”cucerite” de candidații liberali

Românii și-au ales duminică, 27 septembrie, primarii, consilierii locali și consilierii județeni. Oamenii și-au votat preferații pentru următorii patru ani, până la orele 21.00. Din cauza pandemiei de coronavirus,  totul s-a desfășurat în condiții speciale.  Votanții s-au prezentat în fața urnelor cu mască și păstrând distanțarea socială.  Ce orașe au fost ”cucerite” de candidații liberali, duminică, 27 septembrie.

VEZI AICI PRIMARII PSD CARE AU CÂȘTIGAT ALEGERILE

VEZI AICI PRIMARII USR PLUS CARE AU CÂȘTIGAT ÎN ȚARĂ

Primari PNL în toată țara. Cine a câștigat în marile orașe

Arad (județul Arad): Călin Bibarț (PNL)

Oradea (județul Bihor): Florin Birta (PNL)

Bistrița (județul Bistrița-Năsăud): Ioan Turc (PNL)

Reșița (județul Caraș-Severin): Ioan Popa (PNL)

Cluj-Napoca (județul Cluj): Emil Boc (PNL)

Constanța (județul Constanța): Vergil Chițac (PNL)

Giurgiu (județul Giurgiu): Adrian Anghelescu (PNL)

Târgu Jiu (județul Gorj): Marcel Romanescu (PNL)

Deva (județul Hunedoara): Florin Oancea (PNL)

Slobozia (județul Ialomița): Dragoș Soare (PNL)

Iași (județul Iași): Mihai Chirica (PNL)

Piatra Neamț (județul Neamț): Andrei Carabelea (PNL)

Ploiești (județul Prahova): Andrei Voloșevici (PNL)

Suceava (județul Suceava): Ion Lungu (PNL)

Tulcea (județul Tulcea): Ștefan Ilie (PNL)

În Capitală, lupta a fost strânsă între primarul Gabriela Firea din partea PSD și Nicușpr Dan. Acesta a fost  candidat independent,  susţinut de alianţa electorală PNL-USRPLUS.  Astfel că, în urma deciziei vorurilor exprimate de duminică, 27 septembrie, viitorul primar al Capitalei va administra un buget de circa 7 miliarde de lei. Capitala produce un sfert din PIB-ul României. Mai jos, află care sunt primari PNL în toată țara.

Nicuşor Dan a fost candidatul independent susţinut de Alianţa PNL-USRPLUS. Este matematician şi activist civic, actual deputat USR.  În total au fost  18 candidaţi intraţi în cursa pentru funcţia de primar general al Bucureştiului.

Candiaţii alianţei PNL-USR PLUS la Primăriile de Sector, din Capitală

Sectorul 1 – Clotilde Armand (USR)

Sectorul 2 – Radu Mihaiu (USR)

Sectorul 3 – Adrian Moraru (PNL)

Sectorul 4 – Simona Spătaru (PLUS)

Sectorul 5 – Cristian Băcanu (PNL)

Sectorul 6 – Ciprian Ciucu (PNL).

Candidații PNL din țară

Pentru primăria Constanței a candidat din partea PNL senatorul Vergil Chiţac. Acesta este fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. El a mai candidat în 2016, însă a pierdut alegerile. De semenea, fostul deputat Mihai Lupu a candidat din partea PNL pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa.

Liderul local PNL Ioan Turc, director al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud, a candidat pentru Primăria Bistriței. El a venit din partea Alianţei PNL-USR-PLUS.

14 candidați s-au luptat pentru postul de primar al Iașului. Bugetul orașului este de 1,35 miliarde de lei. Mihai Chirica a candidat pentru un nou mandat din partea PNL. În 2018, acesta a fost exclus din PSD pentru criticile la adresa conducerii de atunci. În luna februarie a aderat la PNL

Nicolae Robu a candidat din partea PNL, pentru al treilea mandat la primăria Timișoarei. Acesta este neschimbat în 2012, iar anterior fusese senator în mandatul 2008-2012. De asemenea, a fost rector al Universităţii Politehnica din Timişoara în perioada 2004-2012.

Emil Boc a fost validat pentru un nou mandat de primar al oraşului Cluj-Napoca. De altfel, majoritatea a pariat că acesta va ieși din nou primar, după ce la ultimele alegeri acesta a obţinut aproape 65% din voturi. Pentru Consiliul Judeţean, PNL l-a pe actualul preşedinte de CJ, Alin Tişe.

Condiții speciale la alegerile locale

 Alegerile locale 2020 s-au desfășurat până la ora 21:00. Atunci, preşedintele biroului electoral al fiecărei secţii de votare  a declarat votarea încheiată. Totuși, alegătorii care la 21:00 s-au aflat în localul secției de votare, și-au putut exprima votul.

În acest an, alegerile locale s-au desfășurat  cu respectarea unor reguli de protecție, în contextul epidemiei de coronavirus.

Astfel, cetățenii români care au mers la urne au purtat măști de protecție și le-au dat dat jos doar când li s-a cerut pentru a fi identificați, înainte de a vota.

Urmăriți Impact.ro și pe