Un candidat la primărie s-a votat, dar scorul final în dreptul lui a fost zero. ”Și soția a pus ștampila pe mine”

Ana Anitoiu 29.09.2020, 20:26
Un candidat la primărie s-a votat, dar scorul final în dreptul lui a fost zero. ”Și soția a pus ștampila pe mine”

Un candidat la primărie s-a votat pe el însuși, la alegerile locale 2020, dar scorul final în dreptul lui a fost zero.

Ce a spus candidatul la primărie care s-a votat, dar s-a ales cu scor zero

Sandu Crăciun, candidat la primăria din Piatra Olt, a pus ștampila de vot pe numele lui, la alegerile locale 2020. La fel a făcut și soția lui. Totuși, după închiderea urnelor, scorul final, în dreptul lui, a fost zero.

”Rezultatul votului de la Piatra Olt poate fi uluitor, din păcate! Eu, candidat la funcția de primar al orașului Piatra Olt și respectiv la funcția de consilier local din partea Alianței USR-PLUS, am fost arondat pentru a-mi exprima votul la secția nr. 101 din Piatra Olt.

La aceeași secție de votare au fost arondați și soția mea împreună cu fiul și fiica mea. Rezultatul pentru alegerea consilierilor locali, înscris pe procesul verbal, semnat și ștampilat de membrii comisiei împreună cu locțiitorul și președintele de secție: Alianța USR-PLUS: 0!!!!

Cu alte cuvinte, nici eu nu m-am votat???? Felicitări Biroului Electoral Local pentru munca depusă!!! Domnule judecător Arabela Fănel, vi se pare normal ce s-a întâmplat????”, a scris candidatul, pe Facebook.

Un candidat la primărie s-a votat, dar scorul final în dreptul lui a fost zero. ”Și soția a pus ștampila pe mine”

Alte acuzații referitoare la numărătoarea voturilor, după alegerile locale 2020

De asemenea, după alegerile locale 2020, la primăria Sectorului 1 al Capitalei e război. Dan Tudorache, primarul sectorului 1 și candidatul PSD pentru un nou mandat, a cerut renumărarea voturilor.

Clotilde Armand, care a ieșit câștigătoare la primăria sectorului 1, a anunțat, la rândul ei, că va cere Parchetului General să preia ancheta, după ce polițiștii au deschis un dosar penal in rem în acest caz.

”Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: «voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.» Really?

Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

O altă astfel de acuzație referitoare la numărătoarea voturilor, după alegerile locale 2020, a fost făcută de Ramona Bruynseels.

Mai exact, Ramona Bruynseels acuză că sistemul electoral este corupt. Ea susține că partidul Re:Start România a pierdut șase voturi într-o secție unde avea, de fapt, șapte voturi.

”La Sectorul 2 București, secția de votare 231, candidatul Partidului RE:START ROMÂNIA are 7 voturi, iar pe site-ul AEP apare doar 1 vot. Considerăm că este o fraudă și nu o greșeală, pentru că la aceeași secție există neconcordanțe la mai multe partide între numărul de voturi de pe procesul verbal și voturile aflate în baza electronică AEP

Unele în plus și avantajează un anumit partid, iar altele în minus și în dezavantajul partidelor, cum este și cazul nostru. (…) Cerem renumărarea voturilor, verificarea buletinelor de vot și a proceselor verbale”, a transmis Ramona Bruynseels.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...