Reacția uluitoare a lui Mihai Șora, după rezultatele exit-poll de la alegeri locale. Mesajul a devenit imediat viral

Ana Anitoiu 28.09.2020, 08:03
Reacția uluitoare a lui Mihai Șora, după rezultatele exit-poll de la alegeri locale. Mesajul a devenit imediat viral

Filosoful Mihai Șora a avut o reacție uluitoare, după rezultatele exit-poll de la alegeri locale 2020. Mesajul lui a devenit imediat viral pe internet.

Ce reacție a avut Mihai Șora, după rezultatele exit-poll de la alegeri locale

Mihai Șora a avut o reacție scurtă, după ce rezultatele exit-poll de la alegeri locale 2020 l-au arătat câștigător pe Nicușor Dan, la conducerea Primăriei Municipiului București. ”A venit apa caldă”, a scris Mihai Șora, cu majuscule.

Mesajul filosofului, care va împlini pe 7 noiembrie vârsta de 104 ani, a strâns peste 20.000 de aprecieri și a generat numeroase comentarii.

”Să aveți sănătate și viața lungă, țara are nevoie mare de cuvintele dumneavoastră!”, ”Să ne bucurați încă mult timp cu umorul și optimismul dumneavoastră! Vă doresc sănătate!” și ”Vă admir din tot sufletul, domnule Mihai Șora. Mi-ar plăcea să fie mai mulți oameni ca dv. în țara asta. Vă doresc multă sănătate și viață lungă”, au fost câteva dintre comentarii.

Reacția uluitoare a lui Mihai Șora, după rezultatele exit-poll de la alegeri locale. Mesajul a devenit imediat viral

Ce a spus Mihai Șora, după ce a votat la alegerile locale 2020

După ce a votat la alegerile locale 2020, Mihai Șora a publicat pe internet o imagine cu spatele cărții sale de identitate, ce este plin de abțibilduri de la scrutine anterioare la care a participat.

Filosoful a povestit că unul dintre membrii secției de votare i-a spus: ”Sperăm să vă vedem și la următoarele alegeri, domnule Șora!“

”Eu am crezut – cum e și firesc – că se referea la următoarele alegeri locale, dar (cred că) era vorba (doar) de parlamentare”, a mai spus Mihai Șora.

Apoi, Mihai Șora a mai scris un mesaj, pe internet, referitor la cinste și competență. Filosoful a alăturat și un îndemn la vot.

”Să stăm strâmb și să judecăm drept… Cinstea și competența sunt perfect compatibile. Mai mult decât atât: cinstea este singurul climat în care competența se poate desfășura nestingherită.

În momentul în care climatul este necinstit, se intervine în mecanismele competenței pentru a fi deturnate de la scopul lor prim. – Deturnate spre interesele unui grup sau ale altui grup, nu ale interesului general.

Deci competența nu ajunge; e nevoie de cinste pentru ca mecanismele competenței să funcționeze ireproșabil. Ireproșabilul dispare în momentul în care apare necinstea. Aceste lucruri nu pot merge decât îngemănate.

Competența fără cinste e un mare semn de întrebare moral. Cinstea fără competență e un mare semn de întrebare sub raportul eficacității.

Cinstea și competența sunt cele două însușiri majore pe care trebuie să le îndeplinească – în ORICE caz – candidatul pe numele căruia îmi pun ștampila în momentul în care votez”, a mai scris Mihai Șora.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...