Un bebeluș gigant cântărește la 19 luni 14 kilograme și este înalt cât fratele de 4 ani. „Dacă-i dai să mănânce e fericit”

Beatrice Dumitru 17.05.2023, 09:03
Un bebeluș gigant cântărește la 19 luni 14 kilograme și este înalt cât fratele de 4 ani. „Dacă-i dai să mănânce e fericit”

Un bebeluș de 19 luni este mai mare decât fratele său de patru ani. Acesta a crescut foarte repede într-o perioadă scurtă de timp, iar la șase luni purta haine potrivite pentru vârsta de 12-18 luni. Bebelușul este considerat cel mai grăsut din lume.

Cel mai grăsuț bebeluș din lume

Un copil de 19 luni a crescut atât de mare încât părinții îl îmbracă cu hainele fratelui, care are patru ani. Xaylen Asher Richard are doar un an și șapte luni și este cel mai grăsuț bebeluș din lume.

Mama micuțului, Salitza Richard, în vârstă de 31 de ani, din Dallas, s-a îngrijorat când și-a da seama că bebelușul ei crește foarte repede într-o perioadă scurtă de timp. Când avea șase luni, acesta purta haine potrivite pentru vârsta de 12-18 luni. Femeia crede că Xaylen nu a început să meargă din cauza greutățiile sale și e sigură că acesta va fi foarte înalt când va mai crește. La naștere, bebelușul a cântărit doar 3,6 kilograme.

Un bebeluș gigant cântărește la 19 luni 14 kilograme și este înalt cât fratele de 4 ani.
Xaylen Asher Richard, alături de fratele său mai mare. Sursa foto: Daily Mail

„A fost o nebunie cât de repede a crescut. A fost amuzant prima dată când am fost la medic, când a făcut un control amănunțit. Ne-a întrebat dacă suntem siguri că este copilul potrivit, deoarece arăta mai în vârstă. M-am îngrijorat pentru sănătatea lui, deoarece mă întrebam dacă este sănătos ca un bebeluș să fie la fel de gras ca el și ea a spus că totul este perfect. Am un fiu mai mare care a fost complet opusul. Fiul meu mai mare, Judah, are patru ani, iar Xaylen are puțin peste un an și acum poartă haine de aceeași mărime”, a povestit mama bebelușului, Salitza Richard, pentru Daily Mail.

„Nu este pretențios”

Bebelușul a început să crească rapid încă de la naștere. Potrivit mamei sale, niciodată nu a purtat haine potrivite pentru vârsta sa, ci mai mari, pentru că acelea nu-l încăpeau.

Când avea o lună purta haine de trei până la șase luni, când avea trei luni era îmbrăcat în haine de șase până la nouă luni, când avea șase luni purta haine de 12 până la 18 luni și acum poartă haine pentru copii de trei ani”, a mai spus Salitza Richard.

Mama bebelușului a mai povestit că oamenii nu cred că fiul său are doar 19 luni și presupun că este mult mai mare și este de părere că greutate i-a afectat dezvoltarea mersului.

„A fost atât de greu, încât acum cântărește 14 de kilograme, iar Judah cântărește în prezent 15 kilograme. Judah a început să meargă la 10 luni, iar Xaylen a început la 18 luni, cred că din cauza dimensiunii lui totul a fost amânat cu câteva luni”, a adăugat femeia.

Mama bebelușului a mărturisit că Xaylen Asher este foarte mâncăcios și deloc pretențios.

Dacă îi dai de mâncare, este fericit, este atât de liniștit și mănâncă mult, își termină mâncarea și apoi va mânca tot ce lasă Judah și tot va încerca să mănânce mai mult. Nu este pretențios”, a mai spus mama.

Un alt bebluș gigant trăiește în Indonezia. Muhammad Kenzi Alfaro a șocat o lume întreagă, deoarece la 16 luni băiețelul cântărea cât un copil de opt ani și intra în hainele tatălui său. Mama acestuia a mărturisit că copilul este atât de mare încât nu încape în cărucior și folosește pentru el scutece de mărimea XXXL.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...