Un bărbat prins la volan băut și fără permis a încercat să scape nepedepsit. Ce le-a oferit polițiștilor

Ioana Bucur 23.05.2022, 16:15
Un bărbat prins la volan băut și fără permis a încercat să scape nepedepsit. Ce le-a oferit polițiștilor

După ce a fost prins la volan băut și fără permis de un echipaj de poliție rurală, în comuna Melinești din județul Dolj, un bărbat a crezut că le-a făcut oamenilor legii o ofertă de nerefuzat, în încercarea de a-i convinge să nu îi întocmească dosar penal. Tentativa sa nu a avut succes. A fost reținut, iar Tribunalul Dolj a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 zile. Ce a încercat să le dea agenților.

Cum a încercat să scape de pedeapsă după ce a fost prins băut la volan și fără permis

A urcat la volan deși consumase alcool și nu avea permis de conducere, fără să îl împiedice grija consecințelor. În momentul în care a fost prins, a crezut că poate scăpa de pedeapsă.

Reprezentanții Serviciului Județean Anticorupție Dolj au anunțat că sâmbătă, în comuna Melinești, un echipaj de poliţie rurală a depistat în trafic un șofer care nu deținea permis de conducere. După ce mașina a fost oprită, cei doi agenți de poliție ce formau echipajul i-au făcut șoferului un test cu aparatul Drager Test, rezultând 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care l-au dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest timp, șoferul prins la volan băut și fără permis a oferit oamenilor legii suma de 400 de euro pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere.

Tentativa bărbatului de a scăpa de pedeapsă nu a fost acceptată de polițiști. Agenții au anunțat organele judiciare din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care au procedat la sesizarea procurorului, sub coordonarea căruia s-au desfășurat de activități procedurale pentru probarea activității infracționale a persoanei în cauză.

Șoferul a fost reținut. Duminică, Tribunalul Dolj a decis arestarea preventivă a acestuia pentru 30 zile.

Un bărbat prins la volan băut și fără permis a încercat să scape nepedepsit. Ce le-a oferit polițiștilor

Focuri de armă la Constanța

Cu câteva zile înainte, la Constanța, polițiștii au tras focuri de armă pentru prinderea unui şofer drogat şi fără permis, care a refuzat să oprească la semnalul echipajului.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că un echipaj din cadrul Secţiei 2, aflat în patrulare în cartierul Palazu Mare, a observat un bărbat care conducea haotic pe strada Dumbrăveni. Șoferul a fost somat de mai multe ori să oprească autoturismul.

„Întrucât acesta nu a oprit, unul dintre poliţişti, George, a executat patru focuri cu armamentul din dotare, dintre care unul de avertisment, în plan vertical, şi trei în direcţia pneurilor autoturismului, moment în care şoferul a oprit maşina, iar împreună cu pasagerul dreapta faţă au încercat să abandoneze vehiculul şi să fugă.

Cei doi au fost imobilizaţi şi încătuşaţi de către poliţişti, fiind conduşi la sediul Secţiei 2, pentru audieri”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul în vârstă de 29 de ani nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicile şi se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru opiu şi cocaină. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat apoi instanţei care a decis arestarea sa preventivă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...