Soția criminalului de la Onești, propusă pentru arestare preventivă: „Femeia i-a transmis că face bine ceea ce face”

Elena Avramescu 02.03.2021, 17:07
Soția criminalului de la Onești, propusă pentru arestare preventivă: „Femeia i-a transmis că face bine ceea ce face”

Soția criminalului de la Onești, propusă pentru arestare preventivă. Anunțul a fost făcut, într-o conferinţă de presă organizată la Bacău, de comisarul şef Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

Arestare preventivă pentru soția criminalului de la Onești?

Anton Cristian Gheorghe a mărturisit că soţia autorului se afla în apartamentul de deasupra celui în care erau ţinuţi cei doi muncitori ostatici și deseori își încuraja soţul în demersul său nebunesc.

Soţia lui i-a transmis că face bine ceea ce face, motiv pentru care, din câte cunosc, este prezentată cu propunere de arestare preventivă. Ea stătea deasupra apartamentului în care avea loc incidentul. Era la nişte prieteni, în mod constant, mai ales soţia mergea acolo, a spus directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul IGPR.

În acest sens, femeia a fost reţinută din noaptea de luni spre marţi, fiind și ea suspectă de comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate. Gheorghe Moroșan, autorul dublei crime, are la activpatru condamnări, în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia deoarece conducea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.

Sotia criminalului de la Onesti, propusa pentru arestare preventiva
Criminalul de la Onesti

Apartamentul în care s-au comis crimele odioase erau ale criminalului, însă acum se afla în proprietatea Chimcomplex în urma unei executări silite.

Cele două victime erau angajate ca electricieni la Chimcomplex şi verificau sistemul electric al apartamentului în vederea renovării acestuia. Apartamentul era în conservare în ultimii 12 ani, noi nu l-am folosit. Apartamentul era în proprietatea noastră din 2009, a declarat purtătorul de cuvânt al Chimcomplex Oneşti.

După crima odioasă de luni, conducerea Poliţiei Române a dispus ca o echipă de specialişti să se deplaseze de urgenţă în judeţul Bacău, pentru a verifica modul de intervenţie la eveniment. Astfel, chestorul Florentin Bracea a arătat că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

Verificăm modul de intervenţie a poliţiştilor din cadrul IPJ Bacău. Suntem determinaţi să clarificăm toate aspectele care ţin de acest eveniment. La finalizarea verificării vom întocmi un raport cu rezultatul acestora, iar cei care se fac vinovaţi de această tragedie vor răspunde legal. (…) Nu eram aici dacă poliţiştii de la IPJ Bacău şi-ar fi făcut treaba până la capăt. Ne aflăm în situaţia în care două vieţi sunt pierdute. Analizăm modul de intervenţie, iar la finalizare vom întocmi un raport cu propuneri şi măsuri. Nu mă pot antepronunţa cu privire la vinovăţia vreunui coordonator, poliţist, care a intervenit la faţa locului. Vă asigur că cei care au greşit vor plăti pentru că aici vorbim de pierderea a două vieţi, a declarat Florentin Bracea.

De dimineață, bărbatul a mers la apartamentul revendicat și i-a luat ostatici pe cei doi muncitori care lucrau la renovarea acestuia, iar după ce i-a imobilizat sub amenințarea cuțitului a sunat la 112 și și-a anunțat fapta, precum și intenția de a negocia. Însă nu s-a mai ajuns la nicio negociere, iar bărbatul și-a pus în aplicare amenințările și i-a ucis pe ambii oameni care munceau la renovarea apartamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe