Un bărbat care a făcut același tratament ca Petrică Mîțu Stoian, internat în stare gravă. L-a urmat la aceeași clinică

Beatrice Dumitru 10.11.2021, 08:21
Un bărbat care a făcut același tratament ca Petrică Mîțu Stoian, internat în stare gravă. L-a urmat la aceeași clinică

Îndrăgitul interpret de muzică populară, Petrică Mîțu Stoian, s-a stins din viață pe 6 noiembrie. Artisul s-a tratat post-Covid la o clinică privată, unde, un alt bărbat a urmat același tratament. În urma ședinței de terapie, acesta se află internat în stare gravă.

În stare gravă, după ce a urmat același tratament ca Petrică Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian a decedat în urma unui stop cardiorespirator provocat de mai multe afecțiuni, dar și a complicațiilor după infecția cu SARS-CoV-2. O altă ipoteză este că artistul a suferit o barotraumă. Mai exact, plămânul lui ar fi primit mai mult oxigen decât trebuia, potrivit medicilor legiști ai Spitalului din Reșița.

Petrică Mîțu Stoian făcuse un tratament hiperbaric la o clinică privată pentru a se recupera după Covid, iar ulterior a ajuns la spitalul din Reșita, în stare gravă. La fel a pățit și un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a făcut același tratament hiperbaric post-Covid, la acceași clinică privată la care s-a tratat și Petrică Mîțu Stoian.

Un bărbat care a făcut același tratament ca Petrică Mîțu Stoian, internat în stare gravă. L-a urmat la aceeași clinică
Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață pe 6 noimebrie.

Bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Reșița după o singură ședință de terapie, pentru că s-a simțit foarte rău. Aici, el a fost diagnosticat cu pneumotorax, iar apoi a fost transferat la Spitalul Municipal din Timișoara, direct la secția ATI.

„Persoana respectivă a venit la noi după ce a fost supusă unei singure proceduri de terapie hiperbară. Spre sfârșitul ședinței a acuzat o durere bruscă în hemitoracele drept, care a spus că efectiv i-a tăiat respirația. Mai fiind câteva minute până la terminarea procedurii, și-a asumat să reziste la durere. Starea lui s-a deteriorat ușor, a ajuns la noi, s-a pus diagnosticul de pneumotorax masiv drept, a fost drenat chirurgical, starea lui s-a îmbunătățit puțin. Pe timpul transportului (spre Timișoara – n.r.) starea a fost staționară, probabil că mâine vor interveni chirurgical”, a declarat Cosmin Librimir, directorul medical al spitalului din Reșița, potrivit Libertatea.

Decesul lui Petrică Mîțu Stoian, anchetat de procurori

La două zile după moartea cântărețului, a fost deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița cercetează cum s-a produs decesul artistului. De asemenea, s-a dispus și efectuarea unei necropsii.

Petrică Mîțu Stoian avea 61 de ani. Era divorțat și nu avea copii. El va fi inmormântat în cimitirul Ungureni, din Craiova.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...