Sora lui Petrică Mîțu Stoian, convinsă că artistul nu deceda dacă nu mergea la clinica de la Reșița: „Nu avea cum să facă un stop cardiac”

Alexandrina Toader 09.11.2021, 15:22

Sute oameni au venit să îi aducă un ultim omagiu interpretului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian. Acesta a fost adus de la Ansamblul „Maria Tănase” la Teatrul Național “Marin Sorescu”, pe scena căruia a cântat de nenumărate ori. Lângă el stau acum și îl plâng surorile, nepoții, impresarul și foștii colegi.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, convinsă că artistul nu deceda dacă nu mergea la clinica de la Reșița

Trupul neînsuflețit al artistului a fost mutat, în această dimineață, la Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova. De la sediul ansamblului Maria Tănase a plecat în ropotele de aplauze ale colegilor care s-au îmbrăcat în costume populare la priveghi. Colegii i-au stat aproape toată noaptea, au făcut cu rândul și nu l-au lăsat nicio secundă singur. Între timp, surorile vor să afle ce s-a întâmplat la clinică și așteaptă rezultatul anchetei. Sunt însă sigure că artistul nu murea dacă nu mergea la clinica de la Reșița.

Nu avea cum să facă un stop cardiac dacă nu mergea la clinica respectivă. El de acolo a venit. Eu nu îi voi acuza de malpraxis, o fac procurorii. Poimâine voi merge la audieri că sunt chemată acolo. De la clinică a pornit totul. Nu trebuia să-l bage acolo pentru că el era cardiac. Trebuia să se uite doctorii, a spus Maria, sora lui Petrică Mîțu Stoian înainte de a intra la priveghi la Teatrul Național.

Cealaltă soră, cea mai mare din familie spune că a simțit o durere mare la aflarea veștii, dar și-l amintește frumos, mereu jovial.

Sora lui Petrica Mitu Stoian, convinsa ca artistul nu deceda daca nu mergea la clinica de la Resita

Era vesel. Glumea cu noi la telefon. Când ne suna ne întreba ce facem, ce lucrăm, ce am făcut de mâncare, ce am mâncat, a spus sora cea mare a artistului.

Printre cei veniți să-i aducă un ultim omagiu s-a numărat și Antonie Solomon, fostul edil al Craiovei. În timpul mandatului său, Petrică Mîțu Stoian a fost adus la Ansamblul Folcloric “Maria Tănase”.

Petrică Mâțu Stoian, împreună cu colega lui de breaslă, Niculina, au venit de la Gorj și i-au încântat pe craioveni și pe noi oltenii, în general, și au ridicat valoarea ansamblului “Maria Tănase”, prin venirea lor în Craiova. Ce s-a întâmplat între ei nu mai știu.

Pe artiști trebuie să-i cunoști și să le fii prieten doar pe scenă. În rest este lumea artistică cu răutățile ei, dar el a făcut numai bine oamenilor. Am atâtea amintiri cu el, încât dacă aș scrie o carte mi-ar trebui, cred, zeci de volume. Un om extraordinar, a declarat Antonie Solomon, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj și fost edil al Craiovei.

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat miercuri în cimitirul Ungureni din Craiova.

Urmăriți Impact.ro și pe