Un bărbat a stat 382 de zile fără mâncare. Ce s-a întâmplat cu corpul lui

Iancu Andreea / 13.11.2020, 13:28
Un bărbat a stat 382 de zile fără mâncare. Ce s-a întâmplat cu corpul lui

Din dorința de a scădea în greutate, un bărbat a stat 382 de zile fără mâncare. Tânărul, în vârstă de 27 de ani la momentul experimentului, a reușit să descopere un lucru incredibil despre corpul său.

Cum a rezistat un bărbat timp de 382 de zile fără mâncare

Angus Barbieri, un bărbat de 27 de ani din Scoția a fost internat în Spitalul Maryfield din Dundee pentru că se confrunta cu probleme grave de sănătate. Bărbatul avea în anul 1965 o greutate de 207 kilograme, iar acest lucru l-a determinat să ia o decizie neașteptată. Pentru a slăbi, Angus a hotărât să stea 382 de zile fără mâncare. Iar rezultatul încercării sale a fost unul spectaculos.

Pentru că se lupta de multă vreme cu kilogramele în plus, Barbieri a decis să renunțe la mâncare cu condiția să fie totuși urmărit de un medic. Astfel, bărbatul a pornit de la 40 de zile fără alimente, însă a continuat drumul când a observat că organismul său răspunde în mod favorabil. Meniul zilnic pe care Angus îl consuma era format din apă, cafea, ceai și apă minerală. De asemenea, Barbieri a apelat și la câteva suplimente alimentare pe bază de drojdie și vitamine, în special vitamina C. Totodată, în ziua a 92-a, medicii i-au prescris potasiu pentru ca în cea de-a 345-a zi să primească sare.

Cu toate acestea, nimeni nu se aștepta ca rezultatul final să fie unul atât de surprinzător.

Angus Barbieri a slăbit spectaculos în urma dietei
Angus Barbieri a slăbit spectaculos în urma dietei

Transformare spectaculoasă după cele 382 de zile fără mâncare

Angus Barbieri a reușit o performanță incredibilă. Deși medicii au fost îngrijorați pe parcursul dietei sale în privința nivelului scăzut de glicemie, acesta se încadra totuși în limitele normale. Astfel, organismul bărbatului reacționa la lipsa de hrană. Totuși, în mod uimitor, organismul său nu a avut deloc de suferit în urma acestui experiment. Mai mult, pentru că se simțea atât de bine, Angus s-a putut externa, revenind doar la controale periodice.

Datorită celor 382 de zile fără mâncare, bărbatul a reușit să își reducă greutatea corporală cu 125 de kilograme. Practic, a ieșit din spital un alt om. La finalul acestei diete, Angus Barbieri cântărea 82 de kilograme. Iar această greutate și-a menținut-o în mare pe tot parcursul vieții sale. În cei 24 de ani rămași din viață, Angus a acumulat doar 7 kilograme.

Pe de altă parte, dieta inedită a bărbatului l-a ajutat să ajungă în Cartea Recordurilor în anul 1971. Totuși, începând din 2016, astfel de recorduri nu mai pot fi înregistrate în Cartea Recordurilor din cauza faptului că sunt considerate nesănătoase.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI