Un avion de mici dimensiuni, prăbuşit în apropiere de Washington, SUA. Acesta a căzut peste peste linii electrice, provocând întreruperi masive de curent

Elena Avramescu 28.11.2022, 07:30
Un avion de mici dimensiuni, prăbuşit în apropiere de Washington, SUA. Acesta a căzut peste peste linii electrice, provocând întreruperi masive de curent

Incident bizar duminică în SUA, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit peste mai multe linii electrice de înaltă tensiune la aproximativ 48 de kilometri nord de Washington, D.C., ceea ce a dus la întreruperi masive de curent. Astfel că echipele de salvare au lucrat neîncetat până târziu în noapte pentru a încerca să salveze persoanele aflate la bordul aeronavei, notează Reuters.

Motivul pentru care un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în SUA

Se pare că avionul s-a prăbuşit în jurul orei locale 17:30 (22:30 GMT) din cauza condiţiilor de ceaţă sevară și a umezelii în comunitatea suburbană Montgomery Village, Maryland, conform serviciului de pompieri şi salvare. Astfel că avionul a fost prins în liniile electrice la aproximativ 30 de metri de sol.

Impactul a fost destul de puternic încât a cauzat întreruperi majore de curent pentru aproximativ 120.000 de oameni, a notat Pepco, compania de utilităţi din zona Washington. În acest sens, au fost închise mai multe drumuri şi multe semafoare din zonă nu mai funcţionează.

Ulterior s-a descoperit că două persoane sunt în viaţă, în interiorul avionului, în pofida faptului că şeful pompierilor a refuzat ulterior să confirme numărul celor aflaţi la bord. Mai precis, Scott Goldstein, şeful pompierilor din comitatul Montgomery, a spus că echipa de salvare este în contact cu doi ocupanţi ai avionului, pe care îi contactează pe telefoanele mobile la intervale regulate, însă nu a vrut să descrie starea acestora.

Un avion de mici dimensiuni, prabusit in apropiere de Washington
Un avion de mici dimensiuni, prabusit in apropiere de Washington

„Nu există altă modalitate de a determina dacă este sigur să accesăm stâlpul până când acesta nu este împământat, ceea ce înseamnă că echipajele trebuie să urce pentru a pune cleme şi cabluri pe linii pentru a se asigura că nu există electricitate statică sau curent rezidual”, a spus Scott Goldstein, şeful pompierilor din comitatul Montgomery, menționând și faptul că avionul urmează să fie fixat de stâlp înainte ca ocupanţii să poată fi evacuaţi în siguranță.

Se pare că aeronava Mooney M20J zbura din Westchester, New York şi urma să aterizeze la Montgomery Airpark, în apropiere de locul accidentului, conform Administraţiei Federale a Aviaţiei.

Înafară de operațiunea de salvare periculoasă, oficialii și locuitorii se confruntau cu o problemă adiacentă, mai precis zone largi din oraș, care are aproximativ un milion de locuitori, au rămas fără curent duminică seara, iar oficialii nu erau siguri cât va dura restaurarea, având în vedere faptul că pagube mari ale turnului.

Sistemul școlar public din județul Montgomery a notat faptul că mai mult de 40 de școli și șase facilități de birouri au rămas fără curent duminică seara, astfel că va lua în considerare anularea orelor de luni. În plus, două spitale din zonă, Centrul Medical MedStar Montgomery și Spitalul Holy Cross din Silver Spring, funcționau duminică la capacitate limitată din cauza întreruperilor de curent.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...