Armata pregăteşte populaţia pentru o pană de curent cum nu s-a mai văzut. Se va întâmpla cât de curând

Ana Anitoiu 01.11.2021, 14:22
Armata pregăteşte populaţia pentru o pană de curent cum nu s-a mai văzut. Se va întâmpla cât de curând

Armata unei țări pregăteşte populaţia pentru o pană de curent cum nu s-a mai văzut în Europa, ce va avea loc în curând. Va fi beznă în locuințele europenilor pe timp de noapte pe o perioadă ce ar putea fi cuprinsă între o zi și o săptămână.

O țară a dat startul unei campanii de informare despre pana de curent masivă

O avarie uriașă va avea loc în sistemul energetic european ce este interconectat, conform ministrului austriac al Apărării, Klaudia Tanner. Armata acestei țări a început să pregătească populația pentru această pană de curent, în contextul în care austriecii sunt siguri că se va întâmpla, deși nu pot determina data și ora la care va avea loc.

De câteva săptămâni, armata Austriei și Ministerul de Interne al acestei țări simulează această pană de curent pentru a vedea ce s-ar putea întâmpla cu viețile oamenilor și cu serviciile esențiale.

Armata pregateste populatia pentru o pana de curent cum nu s-a mai vazut. Se va intampla cat de curand
Un copil citind in bezna, cu ajutorul unei lanterne

Ce trebuie să facă fiecare persoană înainte de pana de curent

În plus, autoritățile din Austria au publicat o listă cu ceea ce vor avea de făcut toți cetățenii astfel încât să fie pregătiți atunci când va avea loc pana de curent.

„Procuraţi-vă un radio cu baterii, alternativ asiguraţi-vă că aveţi acces la radioul unui automobil. Păstraţi astfel în permanenţă rezervorul automobilului pe jumătate plin, lămpi portabile pe baterii, lumânări, extinctoare şi sisteme de atenţionare privind concentraţia de monoxid de carbon”, a transmis armata austriacă.

De asemenea, armata i-a îndemnat pe austrieci să își asigure suficientă apă – doi litri de persoană pe zi, pentru trei până la cinci zile, ceai, cafea și alte băuturi, precum și mâncare ce nu se alterează ușor, precum orez și conserve, pentru două săptămâni.

Lista celor esențiale continuă cu: medicația necesară pentru două săptămâni, o trusă de prim ajutor complet echipată, articole de toaletă, saci de gunoi, benzi adezive, fermoar, aragaz, grătar, pastă de combustibil, saci de dormit, pături, haine calde, jocuri, blocuri, pixuri.

Mai mult, autoritățile austriece i-au sfătuit pe cetățeni ca în următoarea perioadă să încaseze în bancnote și monede mici și să stabilească din timp un punct de întâlnire unde să se întâlnească cu alte persoane atunci când telefoanele nu vor mai funcționa.

„Planurile noastre prevăd că poliția va putea rezista timp de 72 de ore și va putea garanta operațiuni de urgență încă patru zile”, a spus ministrul austriac de Interne.

Autoritățile austriece pregătesc așa-numite ”insule de siguranță” în 100 de cazărmi ce să permită armatei să funcționeze și să comunice autarhic în timpul avariei. Totodată, se instituie un centru de comandă integrat la nivel federal. Televiziunea de stat a Austriei, ORF, va difuza curând un serial numit ”Totul în beznă“.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...