Un autotren încărcat cu bere s-a răsturnat în localitatea Drăgășani, iar o femeie a ajuns în stare gravă la spital

Alexandrina Toader 20.07.2021, 11:13
Un autotren încărcat cu bere s-a răsturnat în localitatea Drăgășani, iar o femeie a ajuns în stare gravă la spital

Un autotren încărcat cu bere s-a răsturnat în această dimineață în localitatea Drăgășani din județul Vâlcea. O femeie care mergea pe trotuar a ajuns la spital după ce mai multe navete cu sticle au căzut peste ea.

Un autotren încărcat cu bere s-a răsturnat în Drăgășani

Incidentul a avut loc marți dimineața, în jurul orei 09:00, pe strada Tudor Vladimirescu din municipal Drăgășani. Șoferul tirului a făcut o manevră greșită, a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat. În urma accidentului, întrega încărctură din autocamion s-a răsturnat pe trotuar, dar și pe partea carosabilă. O femeie care trecerea în zonă a fost rănită. Victima are o plagă tăiată la nivelul fetei și traumatism cranio-facial. Totodată, are răni şi la un picior. Ea a fost preluată de un echipaj SMURD.

Un autotren încărcat cu bere a pierdut încărcătura și a rănit un pieton. Pompierii militari intervin cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu.

Un autotren incarcat cu bere s-a rasturnat in Dragasani
Autotren incarcat cu bere, rasturnat in Dragasani

Polițiștii au declanșat o anchetă pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Din primele date se pare că un autotren încărcat cu bere s-a balansat în timpul deplasării, toată încărcătura răsturnând-se pe carosabil și lovind un pieton. Șoferul nu a consumat alcool, traficul se desfășoară alternativ, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

În urma accidentului, pe șosea, s-au împrăștiat câteva mii de sticle de bere care s-au spart. Pentru că șoseaua era plină de cioburi, traficul a fost restricționat în zonă pe un singur sens de mers. Pompierii au intervenit și au curățat și spălat strada plină de stivcle sparte. De asemenea, și polițiștii au intervenit pentru ca localnicii să nu plece cu navetele rămase intacte în urma accidentului.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.